Slider1
slider2

Herinrichting Helvoirtsestraat

Foto: archief HelvoirtNet november 2023 Jan Pullens

Startdatum: maandag 29 april

HELVOIRT – 24 april 2024. De plannen voor de herinrichting van de Helvoirtsestraat zijn al een poosje in de maak. De werkzaamheden gaan op maandag 29 april 2024 van start. In november 2023 is er een overleg geweest met de klankbordgroep Torenstraat-Helvoirtsestraat.

Eerst even in het kort wat de herinrichting van de Helvoirtsetraat ook alweer inhoudt: de aanleiding voor de herinrichting is de aanleg van een gescheiden riolering. We maken van deze gelegenheid gebruik om de Helvoirtsestraat opnieuw in te richten, zoals we dat ook bij de Torenstraat hebben gedaan. Denk bijvoorbeeld aan klinkerbestrating, gelijkwaardige kruisingen en een voetpad van 1,5 meter.

Planning
Aannemer J. van Esch is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Mede afhankelijk voor de vervanging van de brug De Runsvoort (dat eerst moet gebeuren) zal aannemer J. van Esch binnenkort informatie verstrekken over de precieze planning van de werkzaamheden.

Start werkzaamheden: maandag 29 april 2024
In opdracht van de gemeente Vught gaat aannemer J. van Esch het huidige, verouderde riool vervangen voor een nieuw gescheiden rioolstelsel. Hierdoor moeten we het verkeer omleiden dat normaal gesproken gebruik maakt van de Helvoirtsestraat.

Doorgaand verkeer
Gedurende het werk wordt doorgaand verkeer dat normaal gesproken door Helvoirt rijdt, omgeleid. Wil je jouw bezoekers informeren over de omleidingsroutes? Download dan het omleidingsplan via de BouwApp. Wil je de BouwApp op je telefoon downloaden? Scan dan de QR code in de bewonersbrief.

Startdatum
De werkzaamheden beginnen op maandag 29 april. Werkend in fases, starten zij vanaf de spoorwegovergang richting het buitengebied/Cromvoirt. 

Blijf op de hoogte via de BouwApp
Volg de voortgang van het werk en ontvang updates. We begrijpen dat de werkzaamheden tot overlast kunnen leiden. Bij vragen en/of opmerkingen kan je via de app eenvoudig contact opnemen. Scan dan de QR code in de bewonersbrief of download de BouwApp via de App Store of Google Play Store.

Overleg met klankbordgroep november 2023: een update
Naar aanleiding van het overleg met de klankbordgroep, dat in november 2023 plaatsvond, zijn er enkele wijzingen doorgevoerd in de ontwerptekening. Het gaat onder meer om het aanpassen van inritten en groenvakken en het veilig maken voor voetgangers richting het plan Den Hoek. Ook worden ontwerpschetsen gemaakt voor het aanpassen van de spoorwegovergang. Deze zullen worden voorgelegd aan ProRail.

Contact met de klankbordgroep
Wilt u contact met de klankbordgroep? Dat kan door een mail te sturen naar kbghelvoirtsestraat@gmail.com. In de klankbordgroep zitten o.a. Clemens van Hulten, Ad Verstijnen, Stephanie Brouwer, Corine Zwart, Martin Huzen (bureau Juust) en John Amukwaman.

Download onze gratis app

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jan scheffers , 24 april 2024 @ 13:48

  In de jaren 80 werden van de aanwonenden gronden aangekocht om een fietspad te realiseren om fietsers en bromfietsen veilig achter de bomen te laten deelnemen aan het verkeer, en nu worden ze dadelijk weer gedwongen om op de rijweg te rijden, mijn inziens wordt er dat niet veiliger op.

  • Jan Scheffers , 26 april 2024 @ 12:07

   Beste redactie: Kunt u onderstaand berichtje van mij aan mijn naamgenoot doorsturen?? Met dank bij voorbaat!!

   Beste Jan Scheffers,

   Google vestigde mijn aandacht op jouw bestaan. Leuk om een naamgenoot te ontmoeten. Is jullie Scheffers-tak ook opgenomen in het genealogisch onderzoek +boek dat in 2022 verschenen is?
   Graag een reactie op info@scheffers.nl
   Grieten van Jan Scheffers (1949)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *