Slider1
slider2

Helvoirt - WSC door Jurgen Hamers

Helvoirt neemt tegen WSC in mineur afscheid van 2e klasse: 2-5

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT 29 mei 2023. Niet voor het eerst dit seizoen speelde Helvoirt een prima partij tegen een goede tegenstander en niet voor het eerst dit seizoen kreeg het doelpunten tegen waarvan je dacht: hoe kon dat nou toch gebeuren. Toch bleek de Waalwijkse ploeg, net als in Waalwijk, met de combinatie snelheid-techniek een maatje te groot, maar won wel met ietwat geflatteerde cijfers.

Het was een wedstrijd die in het teken stond van afscheid. WSC neemt na 115 jaar afscheid van voetballen op zondag en Helvoirt neemt na 10 jaar afscheid van de 2e klasse en ook van de gebroeders Nick en Luke van der Bruggen en hoofdtrainer Henk van Hattum. Maar voordat het zover was, is er eerst nog de wedstrijd zelf. WSC begon als een komeet deze competitie. De eerste 5 duels werden gewonnen. Maar in de 18 die er volgde maar drie, o.a. tegen Helvoirt. Het leidt er toe dat WSC nog altijd in het drijfzand wat de nacompetitie heet verzeild kan raken. De wedstrijd begon met het afscheid van de gebroeders van der Bruggen. Nick (361 officiële duels tussen 2007 en 2023) en Luke (271 duels tussen 2010 en 2022) kregen daar ook een passend cadeau bij. Dan het duel zelf. Helvoirt startte fanatiek, ook omdat men 10 seizoenen in de 2e klasse op een waardige manier wil afsluiten. De eerste grote kansen waren ook voor Helvoirt. Remco van den Berg kreeg de eerste nadat hij door Rico de Laat vrij voor doelman Luuk van Beerendonk werd gezet. Keeper was al geklopt, maar Yorrick Hulsman van WSC haalde de inzet van de lijn. Uit de daaropvolgende corner kopte Jorn Pijnenburg via een WSC-speler op de lijn tegen de lat. En aan de andere kant, na 23 minuten, scoorde WSC wel. Nadat Helvoirt een bal niet lekker weg kreeg, viel de bal in de kluts voor de voeten van Mounir Maamar en die wist er wel raad mee; 0-1. Het antwoord van Helvoirt was een uithaal van Thomas Lommers na een half uur spelen die richting de kruising ging, maar van Beerendonk had daarop een fantastische redding in huis. 4 minuten voor rust kreeg Helvoirt dan toch z’n beloning. Keeper van Beerendonk kapte Rico uit, maar Rico dacht, ik ga nog maar eens jagen, en met succes. Hij snoepte de bal af, legde breed op de inkomende Marcus Smarius en die knalde vol overtuiging de 1-1 binnen. Tegen de rust moest Jannes Verhulst voor het eerst echt aan de bak op de inzet van Samir Mewar die na een lange solo uiteindelijk de Helvoirtse doelman op z’n pad vond.

Het was voor Jannes de laatste actie, want hij werd in de 2e helft vervangen door een debutant. Savi van de Kamp (15 jaar!) nam in de 2e helft plaats onder de lat is daarmee de 39e (!) speler die dit seizoen wordt ingezet. En wederom een speler die in de voetsporen treedt van z’n vader, want Bert van de Kamp was in de jaren 90 een vaste kracht in het 1e. Toch verpestte WSC’er Pepijn Vrinten min of meer z’n eerste officiële minuten in het 1e. In 10 minuten tijd leidde 3 voorzetten van de Waalwijkse rechtsbuiten tot 3 doelpunten van WSC. De 1-2 was na een halve minuut spelen in de 2e helft nadat zijn harde voorzet door Remco verkeerd geraakt werd en in het eigen doel belandde, de 1-3 na 49 minuten van Maamar werd van dichtbij ingeschoten en de 1-4 na 54 minuten leidde bijna tot weer een eigen doelpunt, waarna in een heuse flipperkast situatie Maamar als winnaar tevoorschijn kwam. Hoewel hij dus niks aan de doelpunten kon doen, had Savi zich ongetwijfeld een ander officieel debuut voorgesteld, maar keepte wel een prima 2e helft en moest zelfs nog plaaggeest Vrinten tot 2x toe van een doelpunt houden nadat hij 2x alleen op hem afkwam. Helvoirt bleef wel strijden voor wat het waard was en zag dat halverwege de 2e helft worden beloond met de 2-4. Uit een mooie aanval was het Roel Pullens die Rico op van Beerendonk afstuurde en ook nu was Rico de doelman de baas, maar nu in scorend opzicht. Marcus was daarna nog dichtbij z’n 2e, maar in de 95e minuut counterde WSC nog naar de 2-5. De net ingevallen Mees Pruijmboom rondde een voorzet van links ineens via de onderkant van de lat af en meteen daarna werd er ook afgefloten.
Daarna was het ook tijd om afscheid te nemen van Henk. Henk was eerst interim-trainer in 1997 samen met Paul Meijer, was dat daarna ook in het seizoen 2006-2007, om vervolgens van 2007 tot 2010 z’n 1e periode als hoofdtrainer van Helvoirt in te gaan. In 2018 keerde hij terug voor z’n 2e periode als hoofdtrainer die dus nu 5 seizoenen duurde. Met de nieuwe hoofdtrainer Harm van Hal gaat Helvoirt het na 10 jaar weer proberen in de 3e klasse.

Het seizoen 2022-2023 zit er voor Helvoirt 1 op. In augustus is Helvoirt weer terug. Iedereen bedankt weer voor het volgen van VV Helvoirt en tot in het seizoen 2023-2024.

Uitslagen 2D:

Helvoirt – WSC 2-5
Emplina – Oosterhout 2-1
TSC – Uno Animo 1-3
Gilze – CHC 1-4
Rijen – Hilvaria 2-1
SVSSS – Real Lunet 8-0

Vrij: Trinitas Oisterwijk

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *