Slider1
slider2

Helvoirt 1 wint van koploper SVSSS uit Udenhout

Mini-derby wordt prooi voor Helvoirt: 2-3 winst op koploper SVSSS. 

HELVOIRT – 11 oktober 2020. Zo win je 10 maanden geen duel, en zo boek je 2 (zwaarbevochte) zeges op rij. Tegen koploper SVSSS zorgde Helvoirt met een knappe, maar terechte, zege voor een stuntje. In de 1e helft liet het eigenlijk na om afstand te nemen. Na de gelijkmaker van SVSSS kreeg Helvoirt het even lastig, maar wist toch in de slotfase op karakter de zege veilig te stellen. 

Geen coronaperikelen bij zowel SVSSS als Helvoirt, dus kon deze mini-derby in Udenhout doorgaan. Maar niet voor Luke van der Bruggen. Hij blesseerde zich in de warming-up, waardoor Koen van Asseldonk z’n plek innam. SVSSS begon het beste aan de wedstrijd en nam na 7 minuten ook de leiding. Een voorzet van Stijn van den Brand kon geheel vrijstaand door Stefan Dekkers worden ingekopt. Het antwoord van Helvoirt volgde snel. Op aangeven van Thijs van Hal liep Menno van Hattum de bal eenvoudig binnen: 1-1. Daarna was Helvoirt ook de betere, maar lieten de kansen onbenut. Doelman Bjorn Boer keerde met moeite een inzet van Collin van den Bergh, Rico de Laat volleerde ineens voorlangs en kon Menno net niet een voorzet binnen lopen. Tegen de rust kon Max Meijer ook nog scoren. Hij was met z’n inzet de uitkomende Boer wel de baas, maar zag de bal naast rollen. Zo liet Helvoirt het na om een goede 1e helft te belonen met een voorsprong. 

Na rust trok Helvoirt de goede lijn echter wel door en dat resulteerde ook in een snelle 1-2. Op aangeven van Collin wist Menno knap in de lange hoek te scoren: 1-2. Maar ook nu een snel antwoord. Een overtreding in de 16 op Ramon Dekkers betekende een strafschop voor SVSSS, die door z’n broer Stefan werd omgezet: 2-2. Daarna ging het gelijk op, waar SVSSS de beste kansen kreeg. Roel Heerkens vergat een voet tegen de bal te zetten om de actie van S Dekkers te belonen, redde Jannes Verhulst op een kopbal van Ruben Diederen en was Jannes ook belangrijk met een redding op een schot van S Dekkers. Daarna een goede kans voor Helvoirt. Menno schoot echter net over na een prima aanval. 5 minuten voor tijd zette Max met een mooie bal Rico vrij voor Boer om vervolgens met een fraaie stift af te ronden: 2-3. In een lange en spannende slotfase hield een karaktervol Helvoirt stand. Zodoende sleepte Helvoirt een mooie overwinning uit het vuur op bezoek bij de koploper. Ook deze zege kwam tot stand met veel inzet en energie die erin werd gestopt om die 3 punten eruit te halen. 

Volgende week (onder voorbehoud natuurlijk) zal Helvoirt uit gaan spelen tegen Heeswijk. Dinsdag zou men ook gaan spelen in de 013cup tegen Gloria UC, maar dat is op verzoek van Gloria uitgesteld. 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *