Slider1
slider2

Halfvasten

HELVOIRT – 2 maart 2024 Het is de vierde zondag van de Veertigdagentijd. Halfvasten. Geen tijd voor feesten. Wel voor bezinning.

Pasen komt steeds dichterbij. De lente ook. Maar de lente tussen mensen is wereldwijd nog ver weg. Het lot van anderen mag ons niet koud laten. Maar misschien mogen we het ook wat dichterbij zoeken. Misschien hoeft geloven niet met grote woorden en in grote gebaren te gebeuren. Is het ook in het klein te vinden, dichtbij, in ons eigen leven.
We zijn halfweg Pasen. Donkere dagen zijn het nog. Weerspiegeling van de donkere kant in het leven. Anderen negeren, kiezen voor eigen belang, de ander schaden. Vasten is een tijd om daar over na te denken.

Maar het voorjaar nadert. Een tijd waarin het licht groeit. Het leven oplicht. De aankomende lentetijd geeft ons de kans licht in te laten treden in ons leven. Ons hart op te laten schijnen. De liefde en genade van God te ervaren. Het Evangelie van Johannes zegt ons wie oprecht handelt zoekt het licht op. Zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet. Het licht opzoeken. Een oproep op weg naar Pasen.

Halfvasten. U bent van harte uitgenodigd om dit vieren in de Open Kerk. Op zaterdag 9 maart in de Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *