Slider1
slider2

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

HELVOIRT/HAAREN/VUGHT – 3 Maart 2024. U kent het spreekwoord, de regering is radeloos, het volk redeloos en het land reddeloos.

Dat blijkt uit die breedgedragen N65 motie in de Vughtse Raad van 1 februari 2024 die voor de lange termijn het VKA+ niet meer noemde bij naam en op de korte termijn tal van waarschijnlijk veelal onhaalbare plannen presenteerde met onduidelijke financiële dekking.

Inmiddels blijkt dat 14 maart a.s. een Plan van Aanpak zou worden gepresenteerd  aan de Stuurgroep N65 met het accent op korte termijn maatregelen. Gezien de vele randvoorwaarden is het de vraag wat daarvan terecht zal komen of alleen een doekje voor het bloeden betekent voor uitstel van een goede lange termijn oplossing.

Wat betreft de lange termijn oplossing heeft het Comité N65  gereageerd op het antwoord van de Stuurgroep op onze 22 vragen.  Uit die reactie blijkt grote ‘vooringenomenheid’ bij de TaskForce en Stuurgroep.  Liefst 7 keer is dit concreet onderbouwd met als conclusie dat er maar twee goede lange termijn N65 oplossingen zijn: Zuidtangent of ondertunneling deels gefinancierd door tolheffing. VKA+ is een doodlopende weg die het huidige voortijdig sterven door verkeersgerelateerde luchtverontreiniging niet alleen continueert maar zelfs verergert.

Zie meer details op: http://www.n65.nl/N65-Nieuws.htm

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *