Slider1
slider2

Gilde Sint Joris Helvoirt bestaat 425 jaar: FEEST

Gildefeest zaterdag 22 april 2023

HELVOIRT – 16 april 2023. Gilde Sint Joris is opgericht in 1598 en bestaat dit jaar 425 jaar!! In dat jaar werd in ’s-Hertogenbosch een “Caerte” gegeven aan de schutterij van ridder Sint Joris uit de Heerlijkheid Helvoirt, waarin het bestaansrecht werd vastgelegd.

De gilden hadden in die tijd een beschermende functie voor de inwoners van dorpen zoals Helvoirt tegen rondtrekkende roverbendes en tegen plunderende Spaanse troepen, die destijds in de tachtig jarige oorlog in Brabant actief waren. Veiligheid, broederschap en eerzaamheid stonden hoog in het vaandel. De band met de katholieke kerk is door de eeuwen heen sterk gebleven.

Wij willen deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom bouwen we een feestje voor alle Helvoirtse vrienden, genodigden en relaties.

Dit gaat plaatsvinden op zaterdag 22 april 2023 bij de Keizer in Helvoirt, Lindelaan 58.

We beginnen met een viering in de kerk om 18.30 uur. Wij nodigen u graag uit daarbij aanwezig te zijn. Omstreeks 19.45 uur geven de vendeliers een traditionele vendelgroet op het kerkplein Vanaf 20.00 uur is de inloop voor de feestavond bij De Keizer met koffie en gebak.

Toegang is voor genodigden en diegenen die vooraf een toegangskaart hebben ontvangen. Dus wil je erbij zijn: zorg dan dat je een kaart bemachtigt via het gilde of het contactpunt slijterij Mitra. De leeftijdsgrens hebben wij gesteld op 18 jaar. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Er is live muziek van de band Plug’n Play.  DJ Satisfaction en een verrassingsoptreden (!) maken de avond compleet. Er is ook een tentoonstelling van originele gilde-attributen.

Wij gaan ervan uit dat het een leuke, oergezellige en onvergetelijke feestavond gaat worden!!!

Namens het bestuur, Theo van Hattum, hoofdman.

Download onze gratis app

1 Comment

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Frans Waalen , 18 december 2023 @ 21:31

  wij, Gilde Sint Brigida uit Netersel gaan 23-6-2024 een gildefeest organiseren.
  Wij willen jullie hier graag voor uitnodigen.
  Neem contact op met Frans Waalen, hoofdman, dan kunnen we informatie verstrekken en een officiële uitnodiging sturen.
  Tel 06 10930600

  Met gildegroet,
  Frans Waalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *