De deur open naar vluchtelingen ?

De werkgroep Spiritualiteit van de St. Nicolaasparochie Helvoirt richt zich in de vastentijd op ‘de Vreemde herbergen´ een van de werken van barmhartigheid.
Dit thema is actueel vanwege de grote aantallen vluchtelingen in Europa.
Ook in Haaren krijgen we te maken met de vraag naar het opvangen van vluchtelingen. Gastvrijheid is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Opvang van vluchtelingen brengt angst en discussie met zich mee.
Maar burgers vragen zich ook af op welke wijze ze zich in kunnen zetten voor vluchtelingen.
The Good lie
De werkgroep wil het gesprek over ‘de vreemde herbergen’ bevorderen. Op donderdag 17 maart draaien we daartoe de film ‘The Good lie’.
Deze film draait rond oorlogsvluchtelingen uit Soedan en vertelt het verhaal van drie broers en hun zusje die op de loop zijn voor oorlogsgeweld. Na een barre voettocht en uitzichtloze jaren in een vluchtelingkamp worden zij tenslotte opgevangen in Amerika. De film maakt de angst en ontberingen van vluchtelingen invoelbaar. Ze toont ook de verschillen in leefstijl tussen ‘ons’(het westen) en in dit geval mensen uit Soedan. Duidelijk wordt dat humane waarden als openheid en gastvrijheid het leven van ieder -vluchtelingen of ‘gewone mensen’ – menselijk en warm maken.
Op deze avond zijn er een aantal speciale genodigden: mensen uit Helvoirt die al jaren lang betrokken zijn op vluchtelingen. Wat herkennen zij uit de film en wat zijn hun ervaringen met ´vreemdelingen´ ? U bent van harte uitgenodigd op deze filmavond.
FilmavondDe avond is op 17 maart, in HevoirThuis in Helvoirt, Kloosterstraat 30.
Inloop is vanaf 19.15 en de avond start om 19.30 uur met een korte toelichting.
Na de film gaan we in gesprek met elkaar en met de speciale gasten.
We sluiten deze avond af rond 22.00 uur. De kosten bedragen €5, dat is inclusief koffie. Aanmelden graag via info@atopbedrijfsadvies.nl of via 0411645009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *