Hoewel de derby Helvoirt – Real Lunet in 0-0 eindigde was het toch 90 minuten lang een actieve wedstrijd. Beide ploegen kregen wel wat kansjes maar het net werd niet gevonden. Meer dan een punt verdiende beide ploegen daarom ook niet. Toch schieten beide ploegen niets op met 1 punt. Helvoirt blijft runner-up en Real Lunet laatste.
Onder een stralende zon en een behoorlijk schrale wind wat voor het gevoel kouder maakte, traden Helvoirt en Real Lunet tegen elkaar aan. Helvoirt miste door schorsingen Rick en Floris. Zij werden vervangen door jongelingen Steyn en Ingmar en die deden dat goed. Beide hadden behoorlijk volwassen gespeeld! Real Lunet begon het beste. Het creëerde wel wat mogelijkheden maar verder dan wat schotjes op het doel van Remco kwam het niet. Het was Helvoirt dat juist bijna op voorsprong kwam nadat Real Lunet doelman Jesse de Vries bijna in de fout ging bij een terugspeelbal. Collin was echter net te laat om te profiteren. Daarna was er een aanval via Tim en Roel die Menno als eindstation had die van 16 meter net over schoot. Na 34 minuten kwam Real Lunet bijna op 0-1 toen Gino Dix een lage voorzet van Glenn Kusters tegen de lat gleed. Even later raakte Helvoirt ook de lat. Sam van Doremalen ging onder de vrije trap van Corné door waardoor Rico de kans kreeg en z’n lob vervolgens op de bovenkant van de lat zag eindigen. Daarna kwamen beide ploegen niet verder dan kansjes via Tim (de Vries greep goed in) en Michael van Ham (schot gekeerd door Remco). De eerste helft kenmerkte zich vooral in een fysiek Helvoirt en voetballend Real Lunet.
Ook na rust veranderde dat niet. Helvoirt was fysiek de betere en Real Lunet voetballend de betere. Remco moest in de 54e minuut aan het werk toen van Ham van dichtbij met de hak op hem stuitte. In de fase daarna probeerde Helvoirt vaak met de lange bal er doorheen te komen maar de defensie van Real Lunet stond weinig toe en andersom ook toen onze defensie overeind bleef toen Real Lunet combinerend op zoek ging naar een doelpunt. Ook zorgde het hobbelige veld er vaak voor dat er een aanval te verdedigen viel. In de 2e helft waren er echter maar 2 grote kansen. De eerste was na een uur voetballen via een lobje van Menno die over ging en de 2e was in de slotfase voor Yamani El Aharchaou die in de counter na een goede solo uiteindelijk recht op Remco schoot. Daarbij bleef het. Wie dit verslag gelezen heeft zou haast denken dat het een saaie wedstrijd was vandaag maar dat is niet zo. Het was juist een hele actieve wedstrijd, veel duels, inzet, passie, alleen de doelpunten ontbraken. Een gelijkspel was daarom ook gewoon terecht.
Verslag Jurgen HamersEen wedstrijd van Helvoirt 1 die in 0-0 eindigt. Dat is tegenwoordig een zeldzaamheid. De laatste keer dat Helvoirt 0-0 speelde in een wedstrijd (en rekenen we ook de vriendschappelijke wedstrijden mee) was op 12 september 2012. Toen eindigde het thuisduel met RKDVC doelpuntloos. Komende dinsdag krijgt Helvoirt het BMC van oud FC Den Bosch keeper Jan van Grinsven op bezoek voor een oefenduel. Volgende week zondag gaat Helvoirt op bezoek in Beek en Donk bij Sparta’25. Een duel tussen de koningen der gelijkspelen. Beide ploegen speelde tot nu 8 keer gelijk in 17 wedstrijden. Is dit een voorbode? Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *