NLDoet

Een particuliere initiatiefgroep is in 2014 gestart met de aanleg van een voedseltuin voor de aanwezige voedselbank op Landpark Assisië. Zij willen op NLdoet dag (zaterdag 12 maart) verder gaan met deze klus door een nieuw stuk te gaan ontginnen. Daarvoor kunnen uw handen en inzet gebruikt worden.
De initiatiefgroep, de Nieuwe Lente genoemd, bestaat uit medewerkers van de Voedselbank (Boxtel), de Stichting Landschap Natuur Milieu Haaren (LNMH) en van zorginstelling PRISMA, dat al meer dan 100 jaar gevestigd is op Landpark Assisië. Vorig jaar hebben 20 vrijwilligers meegeholpen om een tweede stuk in cultuur te brengen. Dat was stevig maar erg leuk werk. Nu gaan we weer een nieuw stuk ontginnen en bij de bestaande voedseltuin voegen. Cliënten van PRISMA kunnen ook hun steentje bijdragen.
De moestuin is al vele jaren aanwezig op Assisië, maar is de laatste jaren minder gebruikt. Ze is omringd met kleinfruit struiken, een boomgaard en een kassencomplex. Sinds 1 november 2013 kunnen mensen uit de gemeente Haaren die gebruik maken van de Voedselbank Boxtel via een verdeelpunt op het landpark Assisië hun pakket ophalen.
Afgelopen twee jaar hebben vrijwilligers dagelijks hard gewerkt om de voedseltuin te onderhouden. Daardoor was het mogelijk om de voedselpakketten ook gevuld te krijgen met groente, fruit en kruiden uit de voedseltuin ter plaatse.
Deze activiteit past prima bij het initiatief van LNMH om in alle dorpen van de gemeente Haaren een samentuin te realiseren. In de hele gemeente Haaren zijn op dit moment al zeven samentuinen actief, met de achtste is gestart! LNMH is in samenwerking met IVN Oisterwijk begin dit jaar de vierde cursus moestuinieren gestart. We merken dat we steeds meer enthousiasme aantreffen om zelf groenten te kweken.
Het zou mooi zijn als op deze dag een mooi stuk grond zaaiklaar gemaakt kan worden Ook wordt er alvast een stukje ingezaaid met bloemenzaad.
LNMHLocatie
Hooghoutseweg 3
5074NA Biezenmortel
Tijdstip
Zaterdag 12 maart van 9.30 tot 14.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd.
Aanmelden
Er kunnen op 12 maart zo’n 15 mensen aan de slag gaan. Als je wilt meedoen dan kun je je opgeven via de website van NLDoet, www.nldoet.nl. Op de site kun je deze klus opzoeken en je daar aanmelden. Je mag ook een email sturen naar lnmh@planet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *