Slider1
slider2

Expositie De Drie Gratiën 24 en 25 juni 2023 in de Ketjapfabriek Vught

VUGHT – 8 juni 2023. De Ketjapfabriek verandert een weekend lang in een bijzondere pop-up galerie. Onder de noemer ‘De Drie Gratiën’ presenteren Monique van den Boomen, Ilse Jöbses en Vicky van der Plas een unieke combinatie van beeldende kunst, schilderkunst en glaskunst.

De officiële opening met een praatje van veelzijdig kunstenaar Anton Schrauwen, vindt plaats op zaterdag 24 juni om 15.00 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Monique van den Boomen presenteert ruimtelijke werken, waarin ze alledaagse objecten – gebruiksvoorwerpen, oud speelgoed, stukjes plastic – combineert met traditioneel artistieke materialen, zoals keramiek en beton. Met groot respect voor de onderdelen komt ze tot een harmonieus geheel. Van den Boomens werk roept vragen op over de waarde van spullen, vergankelijkheid, de invloed van context en de betekenis die objecten kunnen hebben.

Van Ilse Jöbses zijn schilderijen en schetsen te zien, geïnspireerd door de natuur. De schetsen zijn buiten op locatie gemaakt, vaak langs de waterkant. De schilderijen zijn opgebouwd uit vele dunne lagen acrylverf, waardoor transparante beelden met een grote schakering aan kleurnuances ontstaan. Naast haar verblijf in Haïti inspireert de dagelijkse omgeving ook vaak tot een nieuw werk.

De in Vught woonachtige Vicky van der Plas werkt al ruim een decennium met glas en is bekend met vele glastechnieken. De laatste jaren bekwaamt zij zich met toenemend plezier in glasblazen, waarbij ze haar objecten graag verrijkt met diverse media. Naast laskunst die vaak voortkomt uit de thema’s moederliefde en verbinding, maakt Vicky ook toegepaste kunst. Van beide kunstvormen zal zij deze pop-up expositie enkele objecten tonen.

Websites van de kunstenaars:
www.moniquevandenboomen.nl   www.ilsejobses.nl   www.byvicglaskunst.nl
zie ook op www.ketjapfabriek.nl van Heeswijkstraat 4a, Vught.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *