Slider1
slider2

Zomerfestival 2023 Guldenberg Helvoirt

ZomerFestival Klassiek
6 t/m 9 juli 2023 Guldenberg in Helvoirt

HELVOIRT –  8 juni 2023. Vijf dagen lang een pianoparadijs met het mooiste muziekinstrument!

Dagelijks om 20.00 uur zomeravondconcerten en overdag Masterclasses met aanstormende toppianisten.
Hun deelname maakt deel uit van de concours-prijzen. Het zijn finalisten van Guldenberg Klassiek, ‘Koffie bij de Piano’ in ‘sHertogenbosch, Ulvenhart Klassiek, Marquette Classique en Utopia Klassiek.

Educatie
Het ZomerFestival is ontstaan uit de formule van Podia Klassiek, met inmiddels een achttal locaties. In de jaarlijkse Finale zijn flinke geldprijzen beschikbaar. Maar het credo is: niet alleen geldbedragen bij de Finale, maar uit het prijzengeld een bedrag reserveren voor educatieve activiteiten! Daarom voor de winnaars deze meerdaagse masterclass!

En het publiek?
Voor de musici is het een festival om samen met de master in een ontspannen omgeving te werken aan de muziek-carrière. En het publiek is ieder jaar weer verrast bij de resultaten. Een unieke ervaring is het om een of meer dagen/dagdelen met zomeravondconcerten en masterclasses mee te maken. En voor de trouwe bezoekers die het hele traject bijwonen, is er de boeiende ervaring om te zien hoe de deelnemers in enkele dagen tijd vooruit zijn gegaan met als apotheose het slotconcert.

Programma
Overdag zijn er de masterclasses en iedere avond is er een avondconcert, aanvang 20.00 uur. Het slotconcert is op zondag, aanvang 14.00 uur.

Waarom naar het ZomerFestival?
Voor allen: genieten van muziek en natuur op het schitterende landgoed en verwend worden in het gezellige hotel Guldenberg.

Locatie
Vlak naast de rand van de Drunense Duinen ligt Guldenberg Hotel. Dit rustieke complex beschikt onder andere over een sfeervolle zaal. Daar wordt iedere tweede zondag van de maand een concert gegeven. En begin juli is daar het ZomerFestival Klassiek met zomeravondconcerten en overdag masterclasses.

Juist in de zomer
Het is een van de weinige locaties waar ook in de zomerconcerten gegeven worden. Want de zomervakantie is voor veel muziek-minnende mensen juist reden om de vakantiedrukte te ontlopen en in de regio vertier te zoeken.
In landen als Frankrijk heeft ieder stadje wel een muziekfestival, terwijl in ons land overal al in mei/juni de muziek tot het najaar uitgaat, behalve in Helvoirt!

De master?
Geoffrey Madge, piano-master en Nederlandse pianist, beroemd door zijn pianospel en geliefd door zijn innemende persoonlijkheid als pianopedagoog.

Programma Donderdag, vrijdag en zaterdag
Overdag Masterclasses van 10 uur tot 12.30 uur en vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur
Toegang vrij !
Donderdag, vrijdag, zaterdag om 20.00 uur Avondconcert
Zondag 14.00 uur: Slotconcert

Stichting ZomerFestival Klassiek, De Guldenberg, Guldenberg 12, 5268 KR Helvoirt, Tel: 0411 – 64 24 24, E-mail: info@guldenberg.nl

www.guldenberg.nl

ZomerFestival Klassiek: 4 dagen pianoparadijs met het mooiste muziekinstrumen

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *