Slider1
slider2

Een nieuwe dirigent voor Open Kerk Helvoirt

HELVOIRT – 21 september 2021. Het was zaterdag 11 september best spannend voor het koor. Na anderhalf jaar weer voor het eerst zingen in een viering.

Een opgetogen moment voor alle leden van het koor. Na afloop waren de bezoekers dankbaar om weer samen met het koor te kunnen vieren. Zingen verbindt.
Het koor heeft een nieuwe dirigent. Dat was nodig omdat Peer Verhoeven is gestopt met zijn werkzaamheden voor de Open Kerk. Wij zijn Peer Verhoeven zeer dankbaar voor zijn inzet de afgelopen 31 jaar voor de Open Kerk. In de viering van 20 november besteden we hier aandacht aan.
De nieuwe dirigent is Marcel Zagers. Hij was aangenaam verrast over het enthousiasme van de koorleden en hun passie voor het zingen. Hij is begonnen met het bestaande repertoire maar wil na een gewenningsperiode ook nieuwe liederen gaan instuderen.

Wilt u weer gaan zingen of het een keer uitproberen? U bent van harte welkom. Loop gewoon een keer binnen. We repeteren elke maandag in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. De repetitie begint om 20.00 uur.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Jet van Iersel. Zij is bereikbaar op 0411-641529 of per email: christvaniersel@gmail.com. Zingt u binnenkort met ons mee ?

Iedereen is welkom
Geworteld in de traditie van het christendom is iedereen welkom in de Open Kerk Helvoirt. Dat hebben we in de corona periode niet kunnen uitdragen. Lang, te lang waren de deuren gesloten. Vervolgens hebben we een periode doorgemaakt dat we maar een beperkt aantal mensen konden toelaten. Dat voelde niet fijn. In de herberg van de Open Kerk Helvoirt mag iedereen binnentreden. Willen we niemand afwijzen. Ook al sta je onaangekondigd voor de deur.

Deze periode kunnen we gelukkig gaan afsluiten. Met ingang van de viering op zaterdag 25 september gaan de deuren van de Open Kerk Helvoirt weer voor iedereen open. Dit houdt in dat:
– aanmelden vooraf niet meer nodig is;
– we controleren bij binnenkomst niet op een corona test bewijs;
– de basisregel “ verplicht 1,5 m afstand houden” verandert in een advies om gepaste afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven.

Het betekent dat alle rijen en stoelen weer vrij zijn om zitting in te nemen. Voor de kwetsbaren onder onze bezoekers en voor wie dat veiliger voelt, houden we in de viering de linkervleugel van de kerk beschikbaar. Daar houden we nog wel de anderhalve meter aan.

Met deze maatregelen volgen we het landelijk advies dat alle kerkgenootschappen in Nederland gezamenlijk op 20 september hebben uitgebracht.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *