Slider1
slider2

d’n Opmaot 2024 met de Knolderapen

Zondag 21 januari in thuishonk De Speeldoos

DOMMELBAORZEDURP – 8 januari 2024. Zondagmiddag 21 januari is het weer zo ver! Het is weer tijd voor het jaarlijks terugkerende presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen; d’n Opmaot.

Een evenement wat al jaren bekend staat als de opwèrremer voor het Dommeldurpse Carnaval. Om 15.00 uur zal d’n Opmaot starten, maar u bent vanaf 14.30 uur al van harte welkom in de foyer van Theater de Speeldoos. De entree is gratis en het beloofd wederom een mooi en vol programma te worden.

Gevarieerd repertoire
Het altijd goed bezochte evenement, ooit begonnen als Snertconcert in Herberghe Sint Joris, en daarna verder ging als Presentatieconcert, kent alweer jaren de naam “d’n Opmaot” en is naast een opmaat richting de Carnaval ook het moment voor de 30 muzikanten van de blaaskapel om hun nieuwe carnavals repertoire ten gehore te brengen. Onder leiding van Jos van Zandbeek en Jordy Akkermans is er de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt om 21 januari een gevarieerd, muzikaal programma neer te kunnen zetten. Zo komen er nummers voorbij van Elvis Presley, Andre Hazes, Elton John en Vader Abraham, maar is er uiteraard ook ruimte ingebouwd voor de echte carnavalsnummers uit Dommelbaorzedurp en Oeteldonk.

Bevriende verenigingen
Ieder jaar nodigen de Knolderapen enkele bevriende carnavalsverenigingen uit om d’n Opmaot gezamenlijk tot een succes te maken. Dit jaar met optredens van de carnavalsvereniging de Piccolo en Veni Vidi Vici, beiden uit Oeteldonk. De Piccolo, de oudste club uit Oeteldonk en Veni Vidi Vici, al diverse malen winnaar van het Kwekfestijn. Beide muziekgroepen zijn de afgelopen jaren al vaker te gast geweest bij carnavalsevenementen van de Knolderapen en staan garant voor een lekker stukske muziek. Verenigingen die het dus zeker de moeite waard maken om deze zondagmiddag naar De Speeldoos te komen.

De Deurgeschoten Knol
Ook een terugkerende traditie is de Deurgeschoten Knol, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan iemand die zich al jaren inzet voor het carnaval of de vereniging ‘de Knolderapen’ in het bijzonder. Zo is deze onderscheiding de laatste twee jaar niet uitgereikt in verband met het bekende virus. Wie de nieuwe decorandus gaat worden blijft nog even een geheim, maar komt zeker in een mooi rijtje namen terecht. De Knolderapen hopen u zondagmiddag 21 januari te mogen verwelkomen en het zou leuk zijn als iedereen zoveel mogelijk in carnavalskleding naar de Speeldoos komt!

Foto’s:Cees Ringelberg

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *