Slider1
slider2

Derde zondag in de vastentijd

HELVOIRT – 5 maart 2023. De Veertigdagentijd is een mooie tijd om even stil te staan bij je leven, wat je meemaakt, wat je overkomt.

Er gebeurt zoveel om je heen en in je binnenste. Van oudsher staan mensen in de Veertigdagentijd ook stil bij het leven en lijden van Jezus. Wat Hij meemaakt, kan ons wellicht bevestigen, bemoedigen, troosten.

In de Veertigdagen tijden worden we ook opgeroepen te vasten. Te onthouden, te minderen. Je zelf ontzien en om te kijken naar de ander. Vasten is wat onder ligt naar boven halen. Het harde woord in liefde-taal vertalen. Vasten is moedig zorg dragen. Eigen doen en laten serieus bevragen. Vasten is niet moedeloos berusten bij wat geen vruchten draagt maar steeds opnieuw dát opmerken wat jouw hulp en aandacht vraagt.

U bent van harte uitgenodigd voor de viering van de Open Kerk op zaterdag 11 maart 2023 in de  Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang  is 19.00 uur.

Vindt u zingen leuk? Zing u dan met ons mee?
Het koor van de Open Kerk Helvoirt staat onder de bezielende leiding van Marcel Zagers. Hij laat het koor meerstemmig zingen en vernieuwd het repertoire regelmatig met zelf gemaakte liederen of arrangementen. Het koor repeteert elke maandag. Inloop vanaf 19.45 uur en repetitie van 20.00 tot 21.30 uur. Wilt u het een keer proberen of loopt u al langer met de gedachte rond om uw oude liefde voor zingen weer aan te roepen? Loop gerust een keer binnen op maandagavond in het HelvoirThuis. De nieuwe locatie waar het koor sinds kort repeteert. 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *