Slider1
slider2

Helvoirt beleeft een prima zondag in Hilvarenbeek: 0-4

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 5 maart 2023. De selectie van Helvoirt kende een prima zondag in Hilvarenbeek.

Niet in de Beekse Bergen, maar op Sportpark De Roodloop waar zowel het 1e als 2e winnend van het veld stapte. Waar het 2e dat deed met 0-2, deed het 1e er nog een schepje bovenop. Helvoirt kende verrassend een makkelijke middag tegen Hilvaria, hoewel het zelf ook niet altijd overtuigend speelde, was met name het contrast van Hilvaria in oktober en nu wel ontzettend groot en Helvoirt profiteerde er maximaal van.

Wordt het natuurgras of kunstgras? Een discussie gaande na het duel tussen de 2e teams. Hilvaria wilde uitwijken naar kunstgras, vanwege de (in hun ogen) mindere staat van het hoofdveld, maar de scheidsrechter was tijdens de warming-up duidelijk: natuurgras. Dus moest Hilvaria, die al de warming-up deed op het kunstgrasveld, naar het eigen hoofdveld. Maar het was Noah Geurtz die al vroeg aanvoelde waarom Hilvaria wilde uitwijken. Op aangeven van Rico de Laat kreeg hij na 3 minuten al een grote kans, maar gleed bij de aanname weg, waardoor de kans niet meer kwam. Op het, inderdaad, lastig te bespelen veld was goed voetbal dus vrijwel onmogelijk. Het werd dus voornamelijk hoge ballen voetbal. Toch leek Helvoirt het beste met de omstandigheden om te gaan. Al had Hilvaria na 20 minuten de eerste grote kans van het duel. Joerie van Rijswijk, die eerst niet zou spelen vanwege een blessure en toch weer wel, ging alleen op Jannes Verhulst af, maar Jannes redde op de inzet. Niet veel later zou de topscorer van Hilvaria toch geblesseerd het veld verlaten. Na een half uur spelen nam Helvoirt de leiding. Uit een lange bal van Nick van der Bruggen was het Rico die op doelman Stan Damen af mocht gaan en de lange hoek wist te vinden, waarmee hij ook dit seizoen in de dubbele cijfers komt: 0-1. In de extra tijd eindigde nog 2 inzetten net over het doel. Noah aan de ene kant en Giedon Kingongo aan de andere kant.

Hoewel Hilvaria fel begon na rust, verdubbelde Helvoirt na 10 minuten in de 2e helft de voorsprong. Na het doorgaan van Jeroen de Bever zag Menno van Hattum z’n inzet lichtjes via een Hilvariabeen achter Damen verdwijnen: 0-2. Het bleek al vroeg de nekslag voor de thuisploeg, dat na rust amper meer gevaarlijk werd. Helvoirt daarentegen had misschien ook weinig mogelijkheden, het won wel veel duels en ging ook beter met het balbezit om. Halverwege de 2e helft besliste Helvoirt het duel definitief met 2 snelle treffers. Eerst kopte Noah fraai uit een even zo mooie voorzet van Niels Verhoeven de 0-3 binnen en nadat Jeroen opnieuw goed doorging, vond hij nu Rico die ineens met een vlammend schot de bovenhoek vond: 0-4 (!) wat een wilde. Smet op de prima 2e helft was wel het uitvallen van Nick na bijna een uur voetballen, nadat hij verkeerd terecht kwam. Verder kregen alleen invallers Coen van Beek en Jorn Pijnenburg nog een kans op de 0-5 die niet meer viel.

Helvoirt heeft de veilige 8e plaats weer in het vizier en moet dat zien te houden als volgende week nummer 2 TSC op bezoek komt.

Uitslagen 2D:
Hilvaria – Helvoirt 0-4
Trinitas Oisterwijk – SVSSS (zat) 2-3
CHC – Emplina 0-3
TSC – Gilze 2-6
WSC – Oosterhout 1-1
Uno Animo – Real Lunet 2-1

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *