Slider

De OVH ondernemers luiden het nieuwe jaar in

HELVOIRT – 15 januari 2020. Met de traditionele nieuwjaarsreceptie hebben de OVH en haar leden op 9 januari het nieuwe jaar ingeluid. 2020, ofwel twintig-twintig, wordt een bijzonder jaar  gezien de aanstaande beëindiging van onze gemeente Haaren.

We waren als bestuur dan ook blij met de aanwezigheid van het voltallige college van B&W van de gemeente. Een uiting van de korte lijnen tussen OVH-bestuur en gemeente. Erg blij waren we ook met de grote opkomst en de aanwezigheid van een aantal nieuwe leden die zich in 2019 aangesloten hadden. Dit alles in de gezellige zaal van De Keizer in Helvoirt.

In zijn toespraak noemde voorzitter Martijn van der Heijden de consequenties van de aanstaande opsplitsing van de gemeente Haaren voor de OVH. De korte lijnen die er nu zijn zullen we opnieuw moeten opbouwen richting de nieuwe, ontvangende gemeentes. En de belangenbehartiging, zoals de OVH die nu uitvoert voor haar leden, zal alleen met instemming en inspanning van ondernemers uit de vier kernen voortgezet kunnen worden. Het bestuur neemt hierin het voortouw en kan gelukkig nog steeds rekenen op de steun van wethouder en beleidsmedewerkers Economische Zaken.

Wethouder Martien Vromans benadrukte in zijn toespraak de ondernemingszin in de gemeente Haaren. In 2019 zijn er netto weer meer ondernemers bijgekomen. Uiteraard haalde ook hij aan wat de aanstaande opsplitsing gaat betekenen voor ondernemers uit de kernen.

Na een lekker koud en warm buffet was het tijd om hun kennis over de gemeente Haaren bij de aanwezigen te testen via de “Wie-kent-de-gemeente-Haaren-kwis”. Twintig vragen over bekende en minder bekende plaatsen, personen, bedrijven, kentallen, verenigingen en zelfs waterlopen. Zeven groepen gingen fanatiek de competitie aan, inclusief het hardop voorzeggen van foute antwoorden. Er was een nek-aan-nek race om de tweede en derde plaats, maar de overduidelijke winnaar was de groep van de ‘roze maan’. Ze behaalden maar liefst 40 van de 45 punten. Deze knappe koppen staan trots op de foto met hun prijs.

Na de quiz ging de gezellige avond nog even door. Een avond waarin oude bekenden elkaar vonden en nieuwe contacten werden gelegd. Zo zien we het graag als bestuur. Want … samen staan we sterker. En dat begint met elkaar leren kennen.

Het OVH bestuur (Dianne Commissaris, Martijn van der Heijden, Patrick van Ravensteijn, Wendy van der Sande) wenst u allemaal een gezond, succesvol en ondernemend 2020!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *