Slider

De nieuwe fractie staat in de startblokken

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 14 januari 2021. Na de succesvolle verkiezingen is de nieuwe fractie klaar om te beginnen.

In de eerste plaats moeten we natuurlijk dank zeggen aan de vertrekkende fractieleden Floor Bink en Lucas Middelhoff. Ieder met de eigen motivatie om afscheid te nemen na een periode boordevol motivatie! Dank en we komen op dat afscheid nog zeker terug als we elkaar weer fysiek mogen ontmoeten.

De nieuwe leden zijn Kim Dorna en Nino de Lange. Voor beiden geldt dat dit op de avond van de verkiezingen nog zo maar niet duidelijk was.

Het ontstaan van de nieuwe fractie
Kim heeft haar best gedaan om via voorkeurstemmen in de raad te komen en dat is gelukt. 150 voorkeurstemmen als nummer 7 op de lijst: fantastisch gedaan en veel succes gewenst! Omdat er zo 4 mensen waren die de voorkeursdrempel haalden (naast Kim natuurlijk Toine, Karin en Brecht) betekende dit dat ondergetekende niet (direct) herkozen was. Omdat Toine besloot het wethouderschap voort te zetten (en dat is niet verenigbaar met raadslidmaatschap) ben ik vervolgens toch weer als raadslid gekozen.

Zoals bekend heeft Brecht Gerritse moeten kiezen voor het uiteindelijk niet aanvaarden van de zetel. Dat is een bijzonder lastig besluit voor hem geweest maar hij weet dat in de fractie daar voor 100% begrip voor is. Wij danken Brecht voor alle inbreng en enthousiasme in de afgelopen periode en rekenen op de noodzakelijke kritische bijdragen uit Helvoirt. Als gevolg van het afscheid van Brecht is Nino de Lange alsnog van burgerlid naar raadslid gepromoveerd. We zijn blij dat we een zo goede opvolger op de lijst hadden en wensen ook hem alle succes toe.

Taakverdeling van de fractie
In de fractie is vervolgens het werk verdeeld. De verschillende portefeuilles bevatten gezamenlijk een kleine 60 onderwerpen die zijn verdeeld. Het voert te ver om die allemaal te benoemen maar -grote stappen, vlug thuis is de volgende verdeling gemaakt:
Karin Sprik; Onderwijs, Cultuur, Zorg, Milieu en Regio.
Kim Dorna: Jeugd, Armoede, Openbare ruimte en Gezondheid.
Nino de Lange: Financiën, Participatie, Wonen en Helvoirt/Cromvoirt.
Ton van der Vossen: Fractievoorzitter, Openbare orde en Energie.

Zoals gezegd: grote stappen…. Maar als je de precieze verdeling wilt weten dan vind je die hier

Hoe het verder ook gaat: we hebben er zin in, kom jij verder vooral met vragen en opmerkingen zodat we van het bestuur in Vught iets mooi(er)s kunnen maken!

Ton van der Vossen, fractievoorzitter

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *