Slider

De praktijk online voor Fontys HBOV-T studenten

JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS – 13 januari 2021. Ook van studenten en docenten van de HBO Technische Verpleegkunde (HBOV-T) vraagt het online onderwijs veel.

Dat ervaart Janneke Dekkers, operatieassistent in het Jeroen Bosch Ziekenhuis én docent Operatieve Zorg en Technieken bij Fontys Hogescholen.
‘Hele dagen staar ik naar mijn laptop en praat tegen blokjes in de hoop dat er iemand antwoordt. Normaliter maak ik veel bewegingen door de klas om studenten te wekken/bij de les te krijgen, vertel anekdotes of vraag ze zelf iets te vertellen. Heel anders dan nu: studenten raken gedemotiveerd, dus aan mij de taak om ze ‘ook online’ bij de les te houden.’ De opleiding HBOV-T behelst zeker in het begin veel theorie. Een prikkeling uit de praktijk kan daarbij ondersteunen en daar heeft Janneke wat op bedacht.

De praktijk online

Door de huidige beperkingen is het lastig om studenten, buiten de stage om, op een goede wijze in verbinding te brengen met de praktijk. Janneke bracht daarom de praktijk online in samenwerking met het operatiecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Via een livestream kregen de studenten een rondleiding op de Centrale Sterilisatieafdeling en hebben mee gekeken met een operatie. De studenten waren erg enthousiast en hadden toch het gevoel ‘even in het operatiecentrum’ te zijn geweest. Zo kregen we van een student terug dat voor haar de theorie op zijn plek viel door het zien van de praktijk.

Zowel Fontys als het operatiecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn enthousiast over deze samenwerking die het mogelijk maakt meer op maat les te geven. Er zijn zelfs al nieuwe momenten gepland. Een groep studenten uit het eerste en tweede leerjaar zijn deze week wederom online te gast op het operatiecentrum.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *