Slider1
slider2

Concert Helvoirts Kamerkoor

Maandag 5 juni om 20.00 uur in de kapel van Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt

HELVOIRT – 20 MEI 2023. Het is al weer enige tijd geleden dat het Helvoirts Kamerkoor een concert heeft kunnen geven. Maar het koor heeft niet stil gezeten en heeft een geheel nieuw repertoire opgebouwd.

Het koor zingt graag muziek uit deze periode uit de muziekgeschiedenis waarin naast religieuze ook veel wereldse muziek werd geschreven.

Voor dit concert is een zeer gevarieerd programma samengesteld met stukken van Locke, Tomkins, Morley, Hollanders, Wilbye, Sweelinck, Mundy en Passerau.

Als onderbreking van de koormuziek speelt dirigent Norbert Bartelsman een orgelstuk van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621). Zijn compositie ‘Mein junges Leben hat ein End’ bestaat uit een aantal variaties met elk een eigen karakteristiek. Het thema is gebaseerd op een volkslied uit die tijd.

Wij prijzen ons gelukkig dat wij dit concert kunnen geven in de kapel van bezinningscentrum Emmaus. Eerder was het koor al te gast in deze sfeervolle kapel met zijn fijne akoestiek.
Het volledige programma en andere informatie over dit concert en over het koor is te vinden op www.helvoirtskamerkoor.nl

Reserveren is niet nodig. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage stellen wij zeer op prijs.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *