Slider1
slider2

Brandweerman Coen Simons neemt na 25 jaar afscheid

HELVOIRT – 4 november 2023. Brandweerman Coen Simons (60) heeft vrijdagavond na 25 jaar afscheid genomen van de brandweer.

Coen, die samen met zijn zoon, een eigen melkvee bedrijf heeft op de grens tussen Helvoirt en Vught, startte 25 jaar gelden samen met zijn vrouw Jolanda als vrijwilliger bij de Vughtse brandweer.

Omdat Coen & zijn vrouw steeds vaker de achterlichten van de brandweerwagen zagen, besloten ze na 12,5 jaar te stoppen bij de brandweer in Vught. Echter vond Coen het brandweer vak nog te leuk om helemaal te stoppen. Daarom besloot Coen de overstap te maken naar de brandweer in Helvoirt.

Coen was ook hier 12,5 jaar actief. Maar nu na 25 jaar vind Coen het genoeg geweest en heeft hij besloten zijn brandweerhelm aan de wilgen te hangen. Na al die jaren heeft hij het brandweer-vak overgedragen aan zijn zoon Rik, die inmiddels ook al enkele jaren actief is al vrijwilliger bij de Helvoirtse brandweer.

De collega`s van Coen lieten zijn afscheid niet ongemerkt voorbij gaan en zette vrijdagavond een uitruk in scene zodat Coen nog een keer in actie mocht komen. De eerste melding die Coen kreeg was een melding van rookontwikkeling in een schuur. Ter plaatse aangekomen bleek er flinke rook uit een schuur te komen. Toen Coen samen met een van zijn collega`s in de schuur op verkenning ging, trof hij in de schuur zijn familieleden aan die hij in veiligheid moest brengen.

Nadat de klus geklaard was kreeg Coen de melding van een kat in de boom. 
Een opblaasbare kat bleek hoog in de boom te zitten en Coen moest deze kat middels de inmiddels bekende Helvoirtse brandweer methode, de methode natte poes uit de boom halen. Gewapend met een straal hoge druk werd kat Milou vakkundig uit de boom gespoten.

Hierna was het voor Coen tijd om zin allerlaatste brandje te blussen. Daarna was er op de kazerne nog een gezellig samenzijn met (oud) collega`s en familieleden.

De brandweer post Helvoirt bedankt Coen voor zijn inzet in de afgelopen jaren voor de brandweer in Helvoirt. Op een later moment zullen we nog een keer officieel stilstaan bij het afscheid van Coen.

Coen Bedankt!!

Foto’s Bart Meesters

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *