Slider1
slider2

Boerderijwinkel Ons Jos opent het voorjaar op de Distelberg in Helvoirt

De langgevelboerderij waar Laura van Esch haar boerderijwinkel gaat beginnen.

HELVOIRT –  3 september 2020. Je wieg staat in Helvoirt bij een echtpaar met een omvangrijk melkveebedrijf. Je werkt fulltime in Sint-Oedenrode, hebt de opleiding marketing en communicatie vorig jaar afgerond en woont samen met je vriend Giel in Boekel, maar je mist het Helvoirtse.

In een flits zie je een toekomst wat je al heel graag wilde. Een eigen bedrijfje beginnen. een boerderijwinkel met streekproducten. En die komt er in Helvoirt aan de Nieuwkuijkseweg bij haar ouders in de schuur. Laura van Esch gaat er de scepter zwaaien.

Laura van Esch: “Even een schuur verbouwen en dan aan de slag om een winkelruimte te creëren waar de klanten zich op hun gemak voelen. Een prachtige manier om de klanten te vertellen waar de melk, de kaas en de eieren vandaan komen. Niet uit de fabriek en niet uit de stad maar van boerderijen die bijna allemaal op fietsafstand zijn. Hoe meer ik er mee bezig ben hoe enthousiaster ik word.”
Ons Jos
Bij een boerderijwinkel hoort een pakkende naam vindt de jeugdige boerendochter. “De klanten gaan straks naar Ons Jos, een ode aan ons pap Jos van Esch. Hij heeft geen opvolgers. Op zich is dat jammer, alhoewel dit de kans biedt om een frisse wind te laten waaien. Met adviezen van ervaringsdeskundigen Frans en Tineke van Rijsewijk uit Helvoirt , ouders die achter het idee staan en twee zussen die komen helpen hoop ik de Helvoirtenaren Boergondisch te laten genieten”.

Het enthousiaste verhaal komt uit de mond van Laura van Esch (23) dochter van Jos en Caroliene van Esch die aan de Nieuwkuijkseweg al 30 jaar samen een melkveebedrijf runnen . Ze heeft er heel veel zin in. Het plan is om in het voorjaar de deuren te openen.

Wil je niets missen over de winkel? Volg dan “Boerderijwinkel Ons Jos” op Facebook en Instagram.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Kathelijn Geerts-Wegter , 22 november 2020 @ 13:07

    Yeah! Wat ben ik hier blij mee. Ik zie er nu al naar uit dat de winkel er is. Ik word klant 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *