Slider

Boekpresentatie: Vincent was onze broer........

HELVOIRT – 24 augustus 2019. Ik wil u van harte uitnodigen voor mijn boekpresentatie op zaterdag 14 september in het HelvoirThuis van 14.00 tot 16.00 uur.

In 2014 ben ik begonnen met een roman over de drie zussen van Vincent van Gogh, uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de roman: Vincent was onze broer.

Gelukkig vond ik uitgeverij SKRPT bereidt om mijn boek uit te geven en onderstaand bericht staat vermeld op de website van de uitgever: ‘Dit najaar verschijnt Vincent was onze broer. Een historische roman die zich afspeelt aan het eind van de 19e, begin 20e eeuw. De levenswandel van de zussen van Vincent van Gogh, hun relaties en verhoudingen binnen de familie komen goed in beeld. De auteur, Els Knoope, zet de beklemmende beslotenheid die toen nog zo gewoon was – het niet vrij en open uitspreken van gedachten en gevoelens – treffend neer. Vrouwenrechten moeten nog bevochten worden, maar sommigen hebben de moed om die strijdbijl al op te pakken, en zijn niet van plan ooit op te geven.’

Om de juiste sfeer te creëren ben ik naar de plaatsen gereisd waar Anna, Lies en Wil korte of lange tijd verbleven.

Op mijn website: www.elsknoope.nl vindt u een impressie van de plaatsen. Ook kunt u een paar bladzijden lezen van: Vincent was onze broer.

Het verhaal begint in januari 1871 met de verhuizing van de familie van Gogh van Zundert naar Helvoirt. Anna is dan 15 jaar en zij vindt het reuze spannend dat zij in Helvoirt uitgenodigd is in een echt kasteel.

Anna, Lies en Wil maken heel veel mee in hun levens.  De tijd waarin ze leefden was een enerverende tijd. Er kwam elektriciteit, de eerste fiets, auto en vliegtuig.

Het boek is tijdens de boekpresentatie te koop voor 15 euro, in de boekhandel kost het boek 17.50

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *