Slider

49e seizoen van Noten op de Noen concerten

HELVOIRT – 24 augustus 2019. Zondag 15 september begint het 49e seizoen van Noten op de Noenconcerten in de oude kerk.

We gaan meteen goed van start met Judith Noordzij (viool) en Sven van de Voorde (accordeon) Zoals gewoonlijk begint het concert om 12.15 uur.

De combinatie viool en accordeon is een niet alledaagse combinatie.
Judith (Hurwenen 1989): ‘Viool en accordeon is een fijne combinatie omdat het natuurlijk mooi klinkt samen en geschikt is voor een breed repertoire. Accordeon kan als begeleidingsinstrument de rol van piano of zelfs orgel innemen, waardoor deze combinatie zich goed leent voor allerhande muzikale stijlen. Wij spelen nu zo’n drie jaar samen. Ik kom uit een muzikale familie. Er wordt door iedereen iets gespeeld, mijn eerste kennismaking met muziek: mijn vader die hard de Matthäus Passion op heeft staan en cassettebandjes van Bert en Ernie in de auto.’

Sven (Waregem, België 1988): ‘Ook ik kom uit een muzikale familie, mijn papa was amateurklarinettist dus dat instrument leerde ik als eerste kennen. Later, op mijn 6de werd mijn interesse voor accordeon gewekt door een programma op de Franse televisie dat ieder zondag op de buis was. Ik hou van veel verschillende soorten muziek. Afwisseling is belangrijk voor mij. Klassieke muziek, jazz, zigeunermuziek, Franse musette, tango. Ik heb gestudeerd aan de Sibelius Academy in Helsinki. Tijdens en na mijn studies heb ik klarinet gespeeld bij verschillende orkesten. Zo ben ik onder meer in China, Japan, Korea, Oost- en West-Europa, Rusland en Amerika geweest om te spelen. In het Noten op de Noen concert brengen wij een gevarieerd en verrassend programma met verschillende stijlen en stukken uit verschillende tijdsperiodes.’

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *