Slider1
slider2

Bidden voor de Vrede

HELVOIRT – 18 september 2022. Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar niets is minder waar. Het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders.

Het versterkt het belang van het jaarlijks organiseren van een Vredesweek en de aandacht die de kerken daaraan besteden. Het doel van de Vredesweek van dit jaar is om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. Door te leren over conflict en vrede in heden en verleden en de dialoog aan te gaan over de grote uitdagingen van onze tijd.

Ons verlangen naar vrede is groot en toch blijkt de mens niet of nauwelijks bij machte om vrede, wereldvrede blijvend te realiseren. Het lijkt of vrede nog geleerd moet worden. Elke dag en elk moment opnieuw. Hoe we vrede kunnen bevorderen is niet alleen een zaak voor politici, militairen en diplomaten. Het is een opdracht voor ons allemaal. Laten we daarvoor luisteren naar de stem van geweldloosheid en het Bijbelse ideaal nastreven: ‘Zegen hen die je achtervolgen en bid voor hen die je kwaad doen.’ Laten we ons inspireren door helden als Gandhi en Martin Luther King; geweldloze strijders van gerechtigheid en vrede. Juist uit solidariteit met de mensen die nu te lijden hebben, moeten we het evangelisch ideaal van geweldloosheid blijven koesteren.

Bidden voor de vrede. U bent welkom om deel te nemen aan de viering van Open Kerk Helvoirt: zaterdag 24 september, aanvang 19.00 uur, Oude Sint Nicolaaskerk, Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Na afloop drinken we koffie of thee.

Download onze gratis app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.