Slider1
slider2

Besturen Stichting NOVO3 en Vughtse Omroep Stichting zien perspectief in samenwerking.

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 21 mei 2021. De besturen van Stichting NOVO3 en de Vughtse Omroep Stichting (VOS) hebben geconcludeerd dat een samenwerking op het gebied van beleid, mensen en techniek een beter perspectief biedt voor een toekomstbestendige omroep voor Vught, Helvoirt en Cromvoirt.

De gemeente Vught heeft onlangs de kaders voor een nieuwe omroep in Vught bekend gemaakt. Een belangrijke stap was onderzoeken hoe de drie aanvragers voor deze licentie (NOVO3, AVULO en de VOS) zouden kunnen komen tot samenwerking. Met deze opdracht hebben de afzonderlijke aanvragers de afgelopen maanden gesprekken met elkaar gevoerd. De drie aanvragers hebben allen onderkend dat samenwerken tot de mogelijkheden behoort.

De huidige stand van zaken is dat de drie partijen niet tot overeenstemming zijn gekomen voor samenwerking. Tegelijkertijd verwacht de gemeente Vught wel uiterlijk 1 juni a.s. een offerte met een inhoudelijk plan en een financiële doorvertaling van de aanvragers. Omwille van de tijd, maar wel op basis van veel vertrouwen in elkaar, hebben de besturen van NOVO3 en de VOS besloten alvast de eerste stappen tot een fusie in gang te zetten zonder de AVULO.

Kort samengevat hebben de gesprekken tussen NOVO3 en AVULO niet geleid tot inhoudelijke gesprekken. Men is niet verder gekomen dan het aftasten van elkaars gedachten, waarbij het vertrouwen in een volgende, gezamenlijke fase over en weer niet hersteld kon worden.

Uiteraard was het mooi geweest wanneer de krachten al gebundeld hadden kunnen worden voor één aanvraag binnen de deadline van de Gemeente Vught. De nieuwe combinatie van NOVO3 en de VOS is echter van mening dat gesprekken tot fusie met AVULO in een later stadium alsnog gevoerd kunnen worden.

Dat betekent dat op 1 juni de besturen van NOVO3 en de VOS gezamenlijk een plan bij de gemeente aanbieden. Hiermee gaat het aantal aanvragers voor de toekomstige omroeplicentie van drie naar twee.

Op 26 mei a.s. zullen de leden van de vereniging NOVO3 in een ingelaste ALV gevraagd worden in te stemmen met de fusie tussen de stichtingen van NOVO3 en de VOS. De voorzitters van beide besturen zullen de leden vooraf een toelichting geven, voordat dit ter stemming wordt gebracht. De vereniging NOVO3 zal na een bestuurlijke samenvoeging van de stichtingen blijven voortbestaan.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *