Slider1
slider2

Bericht over vapen door Anita O’Connor, rector a.i. Maurick College

Foto: tiener Ewan Fisher eindigt met longen van 80-jarige na half jaar vapen

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 2 november 2023. Tot mijn grote spijt zie ik dat steeds meer van onze leerlingen e-sigaretten roken, het zogenaamde vapen.

TikTok staat vol met filmpjes van influencers die coole dingen doen met vapes. Die vapes zijn bovendien te koop in heel veel verschillende kleuren en smaken. Ze lijken allemaal vrij onschuldig. Maar dat zijn ze zeker niet! De huidige vapes bevatten vaak nicotinezout. Dat is een vorm van nicotine die niet scherp voelt in de keel en snel de hersenen bereikt. Zo raken tieners snel en ongemerkt verslaafd. Vaak zijn één of twee vapes al voldoende om verslaafd te raken.

Op onze school is het verboden te vapen, net zoals het verboden is om te roken. We zien echter veel kinderen het schoolterrein afgaan naar gebied waar school in principe niets te zeggen heeft om daar te roken of te vapen. Ze houden zich daarbij vooral op op fietspaden en veroorzaken daardoor ook overlast en gevaarlijke verkeerssituaties voor buurtbewoners en voorbijgangers. Het betreft leerlingen uit de klassen 3 en hoger aangezien het voor de eerste- en tweedeklassers verboden is het schoolterrein te verlaten.

Wij blijven er van onze kant alles aan doen om de leerlingen te wijzen op de gevaren van roken én vapen. Ik wil u, ouders, als onze partners in de opvoeding van uw kind(eren), ook met klem vragen ons daarin te steunen. Voer het gesprek met uw kind(eren) en benoem de risico’s die niet alleen kleven aan roken maar ook aan vapen. Laten we samen proberen het aantal vapers op onze school drastisch omlaag te brengen en daarmee de gezonde ontwikkeling van uw kind(eren) alle ruimte te bieden.
 
Bron: Anita O’Connor, rector a.i. Maurick College 

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *