Slider

Belevingstuin Helvoirt nog dit jaar een ontmoetingsplek voor iedereen

Foto: Wethouder Martin Vromans en Edward de Vries tekenen de overeenkomst met de belevingstuin als onderwerp.

HELVOIRT – 12 juli 2019. Helvoirt krijgt een belevingstuin. Het plan is na de grote vakantie te starten met de aanleg zodat alles in orde is voor het eind van jaar. Een gedeelte komt aan de voorkant van de woningen aan het Hofpad en een gedeelte aan de achterkant. De Leyenhof ligt op steenworp afstand. Voorbije dinsdag zijn de handtekeningen gezet onder een overeenkomst tussen de stichting Vrienden van ‘t Heem en de gemeente Haaren. Daarin opgenomen en aantal afspraken over onderhoud en beheer.

Wethouder Martin Vromans is blij met deze overeenkomst zodat een stukje groen in de gemeente Haaren ook echt groen blijft voor meerdere groepen van de samenleving. De jeugd kan er terecht, de groep 55 plus is er welkom en de ouderen uit de Leyenhof gaan er in de toekomst zeker een bezoek brengen. Een paar bankjes bieden een rustplaats aan voor degene die geen lange wandelingen meer kan maken.

Ontwerp


Daar hebben de twee ontwerpers Dorien Leijdens uit Biezenmortel en Marleen van Tilburg uit Vught duidelijk naar gestreefd. Voor elke leeftijdsgroep is er wel iets te beleven. Er komt een kruidentuin, een tuin waar de vogels zich prettig voelen maar ook een pluktuin. Dan denken de ontwerpers aan het plukken van bloemen of het plukken van fruit van de fruitbomen die er een plaatsje krijgen. Een ouderwetse waterpunt brengt de bezoekers terug in de tijd.

Aannemer
De tuin is 900 vierkante meter groot. Er is zeker € 53.000, 00 nodig om de belevingstuin te realiseren. Edward de Vries, de voorzitter van de Vrienden van ‘t Heem, heeft via fondsen een groot deel bijeen gebracht. De gemeente Haaren neemt € 10.000,00 voor haar rekening. De plannen liggen al sinds eind maart klaar. Aannemer Busser uit Helvoirt gaat de klus klaren. Vrijwilligers hebben toegezegd een aantal werkzaamheden voor hun rekening te nemen.

Ontmoeten
Op dit moment staan er heel veel kleurrijke bloemen De zonnebloemen krijgen bloemen en andere bloemen staan al in bloei. De belevingstuin moet een ontmoetingsplaats zijn voor alle leeftijden. Van jong tot oud. Mensen uit het zorgcentrum . De jeugd die er mogelijk vogelnestkastjes gaan timmeren.

Het ontwerp van de Belevingstuin ligt sinds maart van dit jaar klaar.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Mignon van Uden , 13 juli 2019 @ 00:31

  Dat er dan ook maar rekening gehouden wordt met ruimte voor de glazenwassers

 • jan van engelen , 14 juli 2019 @ 08:45

  Op de laatste bijeenkomst voor bewoners van het Hofpad was u er toch duidelijk meneer de Vries,dat er aan de voorkant niks gedaan werd?
  Dit na kritiek van mij en andere bewoners!Nu zie ik de voorkant toch in een iets gewijzigde vorm,alsnog in de plannen doorgaan.
  Dit voelt aan als dat er in de achterkamertjes weer iets geregeld is waar voor de zoveelste keer de bewoners niet gekend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *