Slider1
slider2

Bedevaart naar Troosteres der Bedroefden in Kevelaer is dit jaar weer mogelijk

Maria de Troosteres der Bedroefden staat letterlijk in de bloemen

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 8 september 2023. Een bedevaart vanuit Vught, Cromvoirt en Helvoirt naar Kevelaer gaat voor een bezoek aan O.L. Vrouw van Kevelaer, de Troosteres der Bedroefden.

Het initiatief is van de parochie Edith Stein waaronder de kerken uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt vallen. Dit jaar staat opnieuw een reis naar het Duitse stadje op te kalender en wel op dinsdag 17 oktober 2023. Iedereen kan daar mee naar toe.

In de loop der jaren zijn al 13 bedevaarten naar Kevelaer gehouden. De laatste is van het jaar 2020. In de jaren 2021 en 2022 zijn er geen georganiseerde tochten naar Maria in Kevelaer gehouden. De corona perikelen vormden een te groot risico om er met een groep naar toe te reizen. Een werkgroep die in de voorgaande jaren hun schouders er onder zetten is niet intact gebleven. Helaas zijn er mensen van overleden of minder mobiel geworden. Op dit moment is kapelaan Bart Theunissen de kartrekker met assistentie van een paar helpers uit de groep van voor de corona.

Informatie
Sinds begin september liggen er inschrijfformulieren in de kerken van de parochie Edith Stein. De aanmeldingen zijn tot 3 oktober 2023 welkom bij de pastorie van de H. Hartkerk in Vught en op het parochiecentrum in Helvoirt. Elke aanmelder moet een inschrijfformulier in sturen of afgeven. Informatie is te verkrijgen bij het parochiecentrum in Helvoirt tel: 0411-64 53 84

Kosten
De kosten bedragen €52,50 inclusief koffie met gebak bij aankomst in Kevelaer en diner op de terugweg. Kinderen betalen €12,50. Belangstellenden van buiten de parochie Edith Stein zijn ook welkom om zich aan te melden om mee op bedevaart te gaan naar Kevelaer. Belangstellenden uit Helvoirt kunnen in de ochtend op het kerkplein bij de Nicolaaskerk op de bus stappen en ’s ‘avonds uitstappen. 

De basiliek van Kevelaer is een sfeervolle kerk met een goede akoestiek

Bron: Werkgroep Kevelaer parochie Edith Stein

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *