Slider

BBQ feest en verenigingenmarkt was een succes

Foto Joost Pijnenburg

Een kleine duizend hamburgers samen opgegeten……..

HELVOIRT – 22 september 2019. Een groot feestje was het gisteren op en rondom het kerkplein in ons dorp.

Heel vroeg in de ochtend waren de medewerkers van het BBQ event bezig om de straat af te sluiten en het verkeer om te leiden en begon men met het opbouwen van de verenigingenmarkt en de inrichting van het gezellige kerkplein. Een groot aantal enthousiaste leden van diverse verenigingen sjouwde en bouwde aan hun stand in de Kastanjelaan. De sfeer zat er al meteen goed in. Al vanaf 08.00 uur waren ook de deelnemers van de Nederlandse Kampioenschappen BBQ hun stands aan het opbouwen en inrichten.

Fantastisch dag
Het weer speelde een grote rol bij het evenement, een mooie nazomerzon zorgde ervoor dat het terras de hele dag lekker bezet was. De koffie en overige drankjes en wijntjes werden goed ingenomen en het publiek genoot van dit Helvoirtse spektakel. Hoogtepunt voor veel bezoekers was natuurlijk het gratis mee eten van de Hamburgers. Wat een feest was het aan de grote BBQ midden op het kerkplein.

Na diverse prijsuitreikingen en nog een slotdrankje was het om 18.00 uur gedaan met het feest. Opruimen en schoonvegen…..

Om 19.00 uur begon er in de Nicolaaskerk een kerkdienst en was het plein schoon en leeg…….

De uitslagen van de prijzen voor het Kampioenschap:
Gerecht 1 struisvogelei
1 Coenen outdoor cooking
2 BBQ to Go
En gedeelde 2 beef exclusief

Gerecht 2 Helvoirts chefs choiche mystery box
Gedeelde 1e plaats voor beef exclusief, en team SHF
Gedeelde 2e plaats BBQ to go, en Coenen outdoor cooking team

Gerecht 3 Peking eend
1 Coenen outdoor cooking team
2 butenshus kokkerellen
3 beef exclusief en BBQ to go

Gerecht 4 varkens tong
1 BBQ to go
2 Coenen outdoor cooking team
3 SHF

Uitslag hamburger wedstrijd bekende Helvoirtenaren:
1 Ad van Hattum
2 Maarten van Gorp
3 Willem van Roesel

Foto Rens Bressers

Dank aan………

Heel veel mensen hebben meegeholpen aan deze fantastische dag en de organisatie wil dan ook een aantal mensen bedanken voor hun inzet.

Allereerst het kerkbestuur voor het gebruik van het kerkplein en hun medewerking, de gemeente Haaren voor hun fantastische samenwerking, speciaal de afdeling buiten dienst, Henk Pijnenburg bedankt en alle enthousiaste clubs en verenigingen die zorgden voor een volle en leuke activiteitenmarkt en Plein Helvoirt voor de financiering van de markt.

De winkeliers van de Kastanjelaan, Els Knoope de voorzitster van de Hamburger jury, alle prominenten, Maud Hustin en Huub Smits voor de drankjes, Vincent Streefland voor het warm water systeem, Willem van Roesel met tractor.

Matador Helvoirt voor diverse prijzen en de grote bbq, Group of Butchers voor de bijna 1000 hamburgers en gerechten voor de wedstrijd, bedankt ook aan Vuur & Rook, Fronteer Cooking voor de kruiden, Scouting Cromvoirt voor de geweldige hulp, onze fotografen Rens Bressers, Gerben van der Bruggen en Joost Pijnenburg, De firma ”De Fik Erin” voor de Goody Bags voor alle jury leden, de COOP voor alle lunchpakketjes voor medewerkers, Toos en Miriam voor alle hulp, André Kievits onze tussenpersoon van de hamburgers en kippenburgers.

Firma Peijnenburg containers, Jeugdhuis d’n Inbreng voor het lenen van diverse materialen, Terlanco houtskool, Slagerij Timmermans voor het luchtkussen, van de Loo groenten en fruit voor de diverse groenten bij de hamburgerwedstrijd, Grate Goods sauzen en kruiden, Bakkerij Coppens voor de broodjes en worstenbroodjes, In het Groene Woud voor de prijzen van de hamburger wedstrijd, de firma Slemaco verreikker uit Biezenmortel.

Jurgen Bechtold ons Helvoirts jurylid, Kristel Groenendaal die de ontwerpen maakte van posters e.d. Ton van Empel voor diverse bordjes en natuurlijk Brasserie Het Verlangen onze Hoofdsponsor, Dennis Bedankt!

Tot slot willen we het publiek bedanken. Enorm wat hebben we veel aandacht gekregen voor ons evenement.

Er zijn een groot aantal foto’s gemaakt van deze bijzondere dag.

Foto’s Rens Bressers KLIK HIER

Foto’s Gerben van der Bruggen KLIK HIER

Luchtfoto’s van Joost Pijnenburg KLIK HIER

Dankjewel namens werkgroep BBQ/Helvoirt Leeft; Roy, Sander, Erik, Cees, Bart en Ad

Foto Gerben van der Bruggen

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

  • Tom van Rooij , 23 september 2019 @ 18:28

    Wat een leuke reactie van deze krant en website heb genoten van deae wedstrijd met volenteugen Erik eb zijn vrouwen en mannen hebben een geweldige wedstijd georganiseerd ik zou zeggen op naar 2020 als het aan SBWN ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *