Slider

Allerlaatste sleuteloverdracht na carnaval in het bestaan van gemeente Haaren

HAAREN/HELVOIRT/BIEZENMORTEL/ESCH – 1 maart 2020. Vandaag heeft voor de laatste keer in het bestaan van de gemeente Haaren de jaarlijkse sleuteloverdracht plaats gevonden na de carnaval.

Zondagochtend kwamen de prinsen, adjudanten, jeugdprinsen en bestuursleden van de carnavalsstichtingen uit Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel bijeen in de Vorselaar in Biezenmortel.

Ook het voltallige college van B & W van de gemeente Haaren was hierbij aanwezig. Door de vier dorpen werd een voor een terug geblikt op de carnaval van 2020. Een carnaval die in alle dorpen prima was verlopen.

Voor de dorpen Helvoirt en Esch werd alleen, door het slechte weer, de carnavalsoptocht afgelast. Deze zal in beide dorpen op zondag 22 maart, tijdens half vasten, alsnog worden ingehaald.

Na een terugblik op de carnaval en het uitwisselen van diverse onderscheidingen, was het tijd voor het terug geven van de sleutels van de carnavalsdorpen, Oggelvorsenpoel, Struivendurp, Keiespellersdurp en Kleuvendurp.

Waarnemend burgemeester Yves de Boer nam de sleutels van de vier dorpen in ontvangst. Het was voor het laatst in het bestaan van de gemeente Haaren dat deze sleutel teruggave plaats vond.

Vanaf 1 januari 2021 word de gemeente Haaren opgeheven en zullen de dorpen over gaan naar de gemeentes Boxtel, Oisterwijk, Vught en Tilburg.

Vanuit Keiepellersdurp werd de wens uit gesproken om deze traditie voort te zetten bij de gemeente Vught, samen met het dorp Cromvoirt. Verder werd door alle vier de dorpen nadrukkelijk uitgesproken dat het einde van de gemeente Haaren niet het einde van de samenwerking en de opgebouwde vriendschappen betekend.

Na het officiële gedeelte was er tijd voor en hapje en een drankje en werd nog een groepsfoto gemaakt.

MEER FOTO’S KLIK HIER   

Bron/foto’s Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *