Slider1
slider2

Helvoirt zit na weer een onnodige nederlaag in de problemen: 2-0 verlies tegen SVSSS.

HELVOIRT – 1 maart 2020. De periode die Helvoirt in november had (13 punten uit 5 duels) lijken inmiddels allang verleden tijd.

Opnieuw maakte Helvoirt het zich onnodig moeilijk en kon het zich opnieuw de nederlaag aanrekenen op zichzelf. In de derby tegen SVSSS had het kunnen winnen, maar opnieuw door slordigheden, in met name de passing, speelde het SVSSS, dat ook niet altijd overtuigde, in de kaart en met hun individuele kwaliteiten toesloeg. Het water staat Helvoirt weer aan de lippen na zeges van de concurrenten onderin.

Zondag en zware storm. Het leek de afgelopen 3 weken een combinatie die onlosmakelijk met elkaar leken verbonden. Gelukkig waaide het nu niet zo hard en kon Helvoirt na 3 weken weer spelen voor de punten. En wel in Udenhout tegen SVSSS. Net als 10 seizoenen geleden was dit de eerste wedstrijd na carnaval. Toch was het nog puzzelen met de basis elf. Last-minute afmeldingen van enkele spelers vanwege ziekte was daar de oorzaak van. Toch was het begin van Helvoirt goed en was ook de betere ploeg. Na 5 minuten had dat ook tot het openingsdoelpunt kunnen leiden, maar Max knalde van dichtbij vol op de lat. Max moest echter later in de rust geblesseerd afhaken.

Wat vooral opviel was dat de scheidsrechter veel stevige duels liet doorgaan, tot in de 20e minuut. Er werd voor minder een vrije trap aan SVSSS gegeven, waaruit Lars Cornelissen Stefan Dekkers vond en de topschutter van de Udenhouters schoot via een Helvoirt verdediger de bal achter Martijn: 1-0. Verder gebeurde er weinig. Het was vooral strijdvoetbal op het middenveld. De keepers hadden weinig te doen. Martijn, op die ene bal uit het net halen na, had zelfs amper een bal gehad, terwijl z’n collega Bjorn Boer de voorzetten allemaal recht op zich afkreeg. SVSSS kwam ook voornamelijk tot kansen als ze van een Helvoirt speler de bal in de voeten kregen en Helvoirt kon zelf weinig afdwingen, terwijl het toch voldoende mogelijkheden creëerde. Alleen Menno kon nog scoren, maar op moment van schieten werd hij aangetikt, maar de scheids wilde niet van een strafschop weten.

Ook na rust was het spelbeeld het zelfde. Voornamelijk strijdvoetbal, weinig kansen en een Helvoirt dat het zichzelf onnodig moeilijk maakte met onnodig balverlies. Wel liet de scheidsrechter het ineens niet meer toe om stevig te voetballen, waardoor het duel ook vaak stil lag. Een geplaatste bal van Jim de Laat, 5 minuten na rust, op de lat was een bescheiden hoogtepuntje in het begin van de 2e helft. Halverwege de 2e helft liet Thomas zich eenvoudig wegzetten door diezelfde de Laat en die stelde Cornelissen in staat om vogeltje vrij bij de 2e paal simpel in te tikken: 2-0.

Wat Helvoirt ook probeerde, opnieuw wist het z’n eigen gecreëerde mogelijkheden slecht uit te spelen en doelman Boer werd pas na 80 minuten écht aan het werk gezet toen hij de inzet van Nick tot corner verwerkte, die vervolgens door Luke rechtstreeks op de bovenkant van de lat werd gedraaid. Martijn moest alleen in de 93e minuut nog echt in actie komen op een inzetje van Bram van de Bijgaart, waarna het eindsignaal volgde. Zo leed Helvoirt weer een nederlaag die het meer aan zichzelf te wijten heeft, want was SVSSS nou echt veel beter?

Door de winst van Real Lunet en Volharding staat Helvoirt nu 13e. Alleen Volkel staat nog onder Helvoirt. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Prinses Irene, waar de voortekenen, qua resultaten uit het verleden, ook niet bepaald rooskleurig zijn. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *