Slider

Actie: Stop de huurverhoging

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 13 september 2020. Huurders uit de gemeente Vught voeren samen met onze afdeling in aanloop naar Prinsjesdag actie om minister Ollongren op te roepen om de huurverhoging terug te draaien. Zij maken daarvoor foto’s die op Prinsjesdag op social media gepubliceerd zullen worden.

Niet alleen in Vught voeren huurders actie, maar op meerdere plekken in het land staan huurders op voor eerlijke huren, en zeggen 0% is genoeg. In plaats van de dure hoedjes van Prinsjesdag dragen huurders op al deze plekken een petje. Dat is voor ons een manier om te laten zien dat Prinsjesdag moet gaan over gewone mensen.

Huurders door het hele land zijn al lange tijd in actie om de huurverhoging terug te draaien. ‘De huren waren al onbetaalbaar en zijn nu weer verhoogd, de hoogste verhoging in 6 jaar. Volstrekt asociaal. Wij roepen het kabinet op: denk dinsdag niet aan de prinsjes, maar aan de huurders en draai de huurverhoging terug,’ zegt SP-kamerlid Sandra Beckerman.

De week voor Prinsjesdag lekten plannen van het kabinet uit om verhuurders een korting te geven van 200 miljoen euro op de verhuurderheffing. ‘Een druppel op een gloeiende plaat’, noemt Beckerman deze plannen. ‘Mooi dat de minister nu iets lijkt te willen doen. Maar in totaal betalen woningcorporaties 1,7 miljard euro aan de schatkist. En de vraag is of deze kleine korting überhaupt bij huurders terechtkomt. Dus een oplossing is dit bij lange na niet.’

Minister Ollongren van D66 heeft al 3 keer een aangenomen voorstel uit de Eerste Kamer naast zich neergelegd. In plaats daarvan deed zij een ‘moreel appèl’ aan verhuurders om de huren niet te verhogen. Met als resultaat: de grootste huurstijging in de afgelopen 6 jaar.

De SP-afdeling vraagt jouw medewerking en dat kun je doen als volgt:

  1. Maak een foto of meerdere foto’s. Het mogen portretfoto’s zijn, of foto’s van een groep mensen. Houd in het laatste geval wel rekening met de 1,5 meter afstand.
  2. Op de foto moet het volgende te zien zijn:
    1. Het 0% logo. Zet deze bijvoorbeeld op je hand, print een poster of zet hem naast de boodschap (zie volgende punt).
    2. Een duidelijke boodschap voor Ollongren. Bedenk zelf hoe je deze boodschap in beeld brengt: een A4 met tekst, een spandoek, een whiteboard enz. Voorbeeldteksten kunnen bijvoorbeeld zijn: “Draai de huurverhoging terug”, “Luister naar ons”, “Hoe moet ik mijn huur nog betalen”, “0% is genoeg”. Je kunt natuurlijk zelf ook een tekst bedenken.
    3. Heb je een pet thuis liggen? Zet hem op! Op die manier maken we de kloof zichtbaar tussen de hoedjes van de elite en de petten van de mensen in het land.
  3. Stuur de foto(‘s) naar campagne@sp.nl
  4. Deel de foto op Prinsjesdag (nog een keer) online met #0isgenoeg en #Prinsjesdag

Samen staan we sterker om minister Ollongren een andere koers te laten varen. Dankjewel!

Namens de SP afdeling Vught,

Gerda van Veghel, voorzitter van de afdeling.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *