Slider

Helvoirt geeft bekerduel tegen HVCH helemaal weg na rust: 6-2

HELVOIRT – 13 september 2020. Al het goede spel voor niets geweest, dat is de conclusie na de 6-2 nederlaag in Heesch tegen HVCH. In de 1e helft speelde Helvoirt heel behoorlijk en liet HVCH zelfs in leven.

Na rust gaf de stabiel ogende defensie door de vele onnodige fouten het hele duel uit handen, waar een gretig en effectief HVCH optimaal van profiteerde en de daarmee geflatteerde eindstand van 6-2 op het bord zette. Het bekertoernooi zit er daarmee op voor Helvoirt. 

In deze 2e klasse periode heeft Helvoirt al heel wat reisjes gemaakt naar Oss en omgeving: Nuland, Vinkel, Geffen, Nistelrode, Oss, Schaijk, Berghem. Mis je misschien een plaats? Juist, de plaats die bijna centraal tussen deze plaatsen ligt, Heesch. Zodoende kruisen op een warme zomerdag de beide degens zich in deze plaats tussen HVCH en Helvoirt in bekerverband. De Heesche ploeg is al zeker van de 2e ronde, maar was allerminst van plan Helvoirt een resultaat cadeau te doen. De eerste kansjes waren ook voor de thuisploeg via Tom Hekerman (Dani de Wijs greep in met de voet) en Joey Vissers die in het zijnet schoot. Daarna nam Helvoirt het heft in handen en dat leidde o.a. tot een grote kans voor Jeroen de Bever. Hij schrok misschien wel van die grote kans, dat hij de bal niet goed raakte. Na 22 minuten was het wel raak voor Jeroen. Hij werd door Max Meijer vrij voor doelman Desny Rooijendijk gezet en in twee instanties wist Jeroen hem binnen te prikken: 0-1. Daarna mocht HVCH blij zijn dat Helvoirt in z’n goede spel te gehaast opzoek ging naar de 2e treffer, waardoor het de thuisploeg onnodig in leven hield. Ook defensief gezien gaf Helvoirt geen kans weg. Tegen de rust kwam HVCH dan toch op 1-1. Jan van den Haterd kopte hard een hoekschop van Stijn van de Hurk binnen. 

Toch bracht de 1-1 Helvoirt niet van z’n stuk, want ook aan het begin van de 2e helft kreeg Menno van Hattum een goede kans, maar kwam niet goed uit z’n passen, waardoor hij in het zijnet schoot. In de 55e minuut stond de defensie bij een voorzet van Samuel Eleonora even verkeerd en zag Hekerman over het hoofd die met een stuiterende volley HVCH op 2-1 zette. Een minuut later liet een Helvoirt verdediger zich aftroeven door van den Haterd die oog in oog met Dani overtuigend afrondde: 3-1. En zo speel je veel beter dan vorige week, maar wel gewoon door simpele fouten een 3-1 achterstand. Toch verkleinde Menno niet veel later de stand. Hij werd door Luke van der Bruggen op Rooijendijk afgestuurd, bleef rustig en de spanning was weer terug: 3-2. Toen kwamen 4 verse krachten binnen de lijnen. En die waren nog maar net binnen de lijnen, of HVCH bracht in de 68e minuut de marge op 2. Een voorzet van Robin Knapp werd door Nick van der Bruggen, overtuigend dat wel, in het eigen doel geschoten. Een paar minuten later kon van den Hurk na een vrije schop alleen op Dani af, gunde Knapp de goal, maar die bracht hem weer terug bij van den Hurk en 5-2 was een feit. Balverlies vlak bij de eigen 16 leidde zelfs de 6-2 in, een kwartier voor tijd. Knapp onderschepte en rondde met een droge inzet in de lange hoek af. Het was een stand die er wel even inhakte bij Helvoirt, want op basis van de 1e helft waren deze cijfers totaal niet aan de orde. HVCH was dan wel een goede ploeg, maar 6-2 was totaal niet het beeld met de verhoudingen op het veld. Max kon nog wel 6-3 maken, maar speelde op het laatste moment de bal net wat te ver voor zich uit en kopte Rob van Kuijk nog een hoekschop op de lat. Zeg niet dat Helvoirt geen kansen had vandaag, maar HVCH was scherper, alerter en effectiever op de foutjes die Helvoirt maakte vandaag. De laatste keer dat Helvoirt 6 treffers incasseerde in een officieel duel was op 2 dagen na exact 7 jaar geleden toen Nemelaer er 6 maakte tegen Helvoirt. 

Het bekertoernooi zit erop. Volgende week de start van de competitie, in eigen huis, met een goede bekende als tegenstander: EVVC.  

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *