Slider1
slider2

Nog 8 weken korting via de bijentuintjes & regenton actie

Voor minder tegels en méér groen en regenwater in de tuin

HAAREN/HELVOIRT – 14 september 2020. De biodiversiteitsactie voor mini-tuintjes en regentonnen loopt nog tot 1 november. En dat is goed nieuws voor diegenen die openstaan voor het “ontstenen en vernatten” van hun tuin. Dat is namelijk hard nodig voor het welzijn van bijen en andere insecten. De actie geeft mooie aanmoedigingskortingen en is in de gemeente Haaren toegankelijk voor inwoners van de kernen Haaren en Helvoirt.

Van verstening naar bloeiend groen in tuinen

Tegeltuinen zijn steeds vaker in het nieuws. Ze hebben vervelende gevolgen voor de mens, namelijk wateroverlast en hittestress. En dat hebben we de afgelopen zomer maar weer eens ondervonden! Ook de dieren hebben last van al die tegels en verhardingen. Insecten hebben planten en bloemetjes nodig en vogels kunnen letterlijk fluiten naar voedsel en nestgelegenheid.

Doe er wat aan en haal (minstens) ¼ vierkante meter tuinverharding weg en lever die stenen in bij een tuincentrum. Als beloning krijg je een “bijentuintje” t.w.v. € 18,-voor maar € 5,- (tuinkruiden of sedum).

Regenwater koesteren en gebruiken in de tuin

We hebben het de afgelopen zomer nogmaals ondervonden: water is een voorwaarde voor het leven, óók in de tuin. Planten en dieren hebben regenwater nodig, maar – door al die tegeltuinen – krijgt de regen geen kans om de grond vochtig te maken. Het gaat via de regenpijp zó naar de rioolwaterzuivering en daarna naar de Dommel, de Maas en de Noordzee!

Zonde en onnodig: het is immers schoon, gezond en onmisbaar voor de bodem en de dieren.

Zaag een regenpijp door en vang je regenwater op in een regenton. Je krijgt nu 2 x € 13,- korting: zowel op de regenton als op een overloopset (om het overtollige water je tuin in te leiden). 

Meedoen?

Haal dan het gele actie foldertje met de voorwaarden op bij het gemeentehuis, Den Domp, HelvoirThuis of de deelnemende winkeliers. Of kijk gewoon vanuit huis op https://haaren.bijenhouders.nl/

De deelnemende tuincentra zijn Bert Klerks in Oisterwijk en Jan van de Wiel in Haaren. 

De Bijentuintjesactie van Bijenhouders-vereniging St. Ambrosius Haaren wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Buurt-water-natuurfonds. 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *