Slider1
slider2

Helvoirt houdt hoop op volgende bekerronde na zege op GRC’14: 2-1

HELVOIRT – 8 september 2019.  Helvoirt maakte de bekerwedstrijd tegen GRC’14 onnodig spannend.

Op de eerste 5 minuten na had Helvoirt weinig te duchten van de zaterdag 1e klasser. Met name in de 2e helft gooide Helvoirt het duel maar niet in het slot en in een hectische slotfase liepen de bezoekers ook nog tegen 3 rode kaarten aan.

Na de ietwat teleurstellende wedstrijd tegen Rijen moet Helvoirt, wil het nog kans maken op de volgende ronde, GRC’14 een hak proberen te zetten (of zijn we hier nu reclame aan het maken voor de bekende hoofdsponsor van de Giessenaren van de welbekende groentefabriek?). Toch leek Helvoirt niet geleerd te hebben van het duel tegen Rijen want ook nu was het niet wakker in het begin. Al na 10 seconden kon Marco van den Oever een foutje afstraffen, maar schoot voorlangs.

Diezelfde van den Oever profiteerde ook bijna van het wegglijden van Martijn en in de 5e minuut had Sem van der Stelt een voorzet voor het intikken maar schoot naast. Pas hierna was Helvoirt wakker en was het ook in meerdere delen van de 1e helft de betere ploeg. Na een kwartier spelen kwam het ook op 1-0. De voorzet van Mart werd door GRC verdediger Tjeerd Bron achter z’n eigen keeper Pieter Muilwijk gelopen. In de extra tijd van de 1e helft kwam er nog een goede kans. Thijs H soleerde langs 2 man, maar schoot op de kruising.

Na rust trok Helvoirt de goede lijn door. Maar het was te lief in het afronden. Zowel Collin als Menno faalde oog in oog met Muilwijk, maar halverwege de 2e helft was het voor laatstgenoemde dan toch raak toen hij vogeltje vrij de vrije trap van Mart kon inkoppen: 2-0. Ook had Mart een strafschop verdiend toen hij z’n vrije doorgang naar de keeper in de 16 belet zag worden, maar de scheids wilde van geen strafschop weten.

Pas na 76 minuten viel er iets van de bezoekers te noteren. Een listige inzet van de 36-jarige Wilco van Rossem eindigde op de paal. De bal werd teruggebracht en was het M van den Oever die GRC’14 de aansluitingstreffer bezorgde: 2-1. Ineens had GRC door dat er nog resultaat te halen viel en het was nu ineens meer wachten op een 2-2 dan een 3-1. Van Rossem schoot in vrije positie naast.

Ondertussen moest Helvoirt ook met 10 man verder. Stijn was eerder nog hard in botsing gekomen met Martijn en aangezien Helvoirt al door z’n wissels heen was, moest men met 10 man verder. In de 93e minuut claimde GRC een strafschop maar de overtreding van Thijs H was te licht. Maar toen gingen de gebroeders van de Oever verhaal halen op Thijs. Michael hanteerde de welbekende zaag en broer Wesley kwam ook verhaal halen: Rood voor beide spelers. 10 tegen 9 dus. Maar Helvoirt bleef in de 7 minuten extra tijd die nog volgde overeind. Toch bleef het daar nog niet bij, want Ousmane Traoré ging na het fluitsignaal nog even door over de strafschopsituatie en ook hij incasseerde nog een rode kaart. Een enerverend einde van een toch sportieve en energieke bekerpot.

Helvoirt heeft de 2e bekerronde nog altijd in eigen hand, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. Aanstaande zaterdag speelt Helvoirt uit tegen zaterdag 2e klasser Woudrichem.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net