Slider

76e Kleding-, boeken- en platenmarkt

HELVOIRT –  3 september 2019. Zaterdag 21 september tussen 10.00 en 15.00 uur barst de Oude School aan de Kastanjelaan in Helvoirt weer uit zijn voegen.

In de voorbouw liggen duizenden boeken, platen, cd’s, dvd’s te wachten op de vele kooplustigen. In de achterbouw puilen de kledingrekken alweer uit met een enorm assortiment najaars- en winterkleding. En je mag er zomaar binnenlopen, de toegang is gratis. Het wordt de 76e keer dat Kleding-, boeken- en platenmarkt wordt gehouden. De koffie of thee is vers gezet, waarvoor men slechts € 0,50 betaalt. Het glaasje ranja voor de kinderen blijft gratis.

Het is een feest om elk halfjaar een paar honderd personen blij te kunnen maken. Voor een prikkie worden bergen spulletjes meegenomen. Juist dat kledingstuk waar men zomaar tegenaan loopt of dat boek dat al zolang werd gezocht en die plaat waar al zoveel markten zijn afgestruind. Veel kans dat het in Helvoirt wel lukt. Het unieke van de Helvoirtse Kleding-, boeken- en platenmarkt is dat er een hele zaal vol hangt met alle soorten kleding en dat er een aparte grote ruimte is waar boeken en platen worden verkocht. En alles keurig gesorteerd. Welkom bij deze geweldige combinatie van twee hergebruikmarkten!

De opbrengst van de kledingmarkt is bestemd voor de aanschaf van instrumenten en kleding voor harmonie Kunst Adelt, de opbrengst van de boeken- en platenmarkt is dit keer bestemd voor de aanleg van de nieuwe Belevingstuin achter de appartementen aan het Hofpad.

Alle te koop aangeboden artikelen zijn afkomstig van schenkers. Vooral achter de Oude School, nabij de brandweerkazerne, is er volop gratis parkeergelegenheid.

Nog meer die dag
Op dezelfde dag wordt in het dorpscentrum de manifestatie ‘Helvoirt Leeft!’ gehouden. Een activiteitenmarkt waaraan ook Harmonie Kunst Adelt zal deelnemen en de bezoekers van informatie en vermaak zal voorzien.

Op het kerkplein is die dag ook het Nederlands Kampioenschap Barbecue.

Elke zaterdag inleveren
De inzamelingsstop van 4 weken tijdens de zomervakantie is goed verlopen, dankzij de medewerking van de bevolking. De rest van het jaar is er elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur gelegenheid om kleding, boeken, platen, cd’s., dvd’s in te leveren. Daaraan wordt gelukkig veel gehoor gegeven, want hoe je het wendt of keert: het succes van de Kleding-, boeken- en platenmarkt is afhankelijk van het aanbod. Welkom!
Zie ook www.harmoniekunstadelt.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *