Slider

20 jaar Helvoirt.net

Een van de eerste homepages van helvoirt.net

HELVOIRT – 1 december 2019. Helvoirt.net bestaat 20 jaar. In het najaar van 1999 (19 november) kwam de eerste website onder de naam helvoirt.net op het internet. Het was “De site met alles over Helvoirt”.

Het internet was toen nog pas een paar jaar voor iedereen toegankelijk. Mensen met een computer en een telefoonmodem konden op het ‘world wide web’ maar wisten nauwelijks wat ze daar konden doen. Zoekmachines waren nog primitief. Een goede ingang was daarom startpagina.nl, met links naar allerlei nuttige websites. Zo begon helvoirt.net ook, als een Helvoirtse startpagina met links naar verenigingen en instanties. De website was een initiatief van Ger van Ewijk, eigenaar van Reboot Computers in Helvoirt. Mannen van het eerste uur waren ook Rini Leermakers en Erik Manders.

In 2002 ging helvoirt.net naast hyperlinks ook berichten plaatsen van verenigen. De parochie maakte er al snel gebruik van, maar ook de organisatoren van het Helvoirts weekend. Langzaamaan kwamen er steeds meer berichten van steeds meer inzenders. De groep vrijwillige medewerkers groeide ook, tot 25 personen nu.

De site wordt vrijwel geheel betaald uit de inkomsten van sponsors adverteerders. Begin 2014 werd de Stichting Helvoirtnet opgericht, die de financiën beheert en juridische verantwoordelijk is. Omdat er steeds meer berichten uit Haaren en Vught binnenkwamen werden zusterwebsites opgericht: Haaren.nu en Vught.nu. De site kreeg behalve tekst en foto’s ook videoreportages.

Helvoirt.net bereikte in 2018 meer dan een miljoen bezoekers. De groei gaat door. Elk bericht trekt nu gemiddeld ruim 3000 lezers/kijkers. Voor een dorp met 4700 inwoners is dat een ongekend hoog aantal. Landelijk is Helvoirt.net daarmee en voorbeeld voor veel zogenaamde ‘hyperlocal media’, websites voor overzichtelijke dorps- of stadsdeelgemeenschappen.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

  • John Slenter , 1 december 2019 @ 18:59

    Gefeliciteerd, Helvoirt.net! Ga zo door, met echte nieuwtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *