Slider1
slider2

Zwermen over Assisië: een theateravond vol performances en stilte ter herdenking

BIEZENMORTEL – 18 april 2024. Op zaterdag 4 mei is het weer zover: Zwermen over Assisië op Landpark Assisië in Biezenmortel.

Tijdens deze theateravond van performancegezelschap Zwermers wordt het landpark omgetoverd tot een plek voor spannende kunstzinnige performances en voor stilte ter herdenking. Met een circusact, muziek, film, een performance, en een stilteritueel.

Tijdens Zwermen over Assisië genieten bezoekers van een act van circusartiest Nathan Glaister, muziek van de band Mariachi Los Tarascos, de performance Pan~//Catwalk van Zwermers en theatergezelschap Speels Collectief, en een film van Pop Up Cinema. Ook houdt iedereen samen twee minuten stilte voor de Dodenherdenking.

Circusartiest Nathan Glaister
Nathan Glaister (ES), acrobaat en clown, benut de eigenaardigheden van het lichaam en ziet fouten als creatieve kansen. Deze circusartiest neemt het publiek mee op een reis vol prachtige imperfectie met het bizarre personage Bila.

De band Mariachi Los Tarascos
Mariachi Los Tarascos uit Antwerpen brengt de klank en ziel van Mexico naar je toe, met muzikanten uit Mexico, Honduras en België. Kom en ervaar de authentieke Mexicaanse cultuur.

4 mei: Dodenherdenking
Middenin het Assisiaanse landschap beleven we samen een ritueel van twee minuten stilte.

Pan~//Catwalk mixed-abled (try out)
Zwermers en Speels Collectief bundelen krachten voor een performance met een mixedabled groep spelers, geïnspireerd door de diversiteit van mens-zijn en de betekenis van ‘normaal’.

Pop Up Cinema
Het platform Pop Up Cinema voor film en reflectie brengt sinds 2013 films naar bijzondere plekken. Deze keer presenteren ze een korte film over herdenken.

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 4 mei 2024. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur.
Reserveren: via reserveren@zwermers.nl (pay what you want).
Locatie: Landpark Assisië, Nachtegaallaan 3, Biezenmortel.

Aftermovie Zwermen over Assisië 2023
Zwermen over Assisië vindt tweemaal per jaar plaats. Bekijk hier de aftermovie van de vorige editie in november 2023.

Studio Asissië
Stichting Studio Assisië is de aanjager van kunst en cultuur op Landpark Assisië, een woonomgeving voor circa 250 mensen met een verstandelijke beperking. Samen met zorgorganisatie Prisma hebben wij de ambitie het zorgterrein te ontwikkelen tot een openbaar gebied met een mix aan functies. Kunst is hierbij doel én middel. Met ons programma betrekken we nieuwe mensen, kunstenaars en organisaties bij het landpark en brengen we
verschillende disciplines samen. Zwermers is onderdeel van dit programma.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *