Slider1
slider2

Zou van Gogh dan toch…. (vervolg)

HELVOIRT – 28 juli 2022. Waarschijnlijk is het velen al opgevallen; er bloeien steeds meer zonnebloemen in en rondom Helvoirt.

En onlangs vroeg men zich via dit platform (HelvoirtNet) al af of Vincent van Gogh die bloemen in Helvoirt geschilderd zou hebben. Of dat het geval is weten wij niet. We weten wel dat het de zonnebloemen van Van Gogh zijn. Van de Stichting Van Gogh Helvoirt om precies te zijn.

Duinboeren
In het voorjaar hebben wij de Helvoirtse boeren van Duinzuivel van zonnebloempitten voorzien. Zij hebben deze, samen met een bermbloemenmengsel, langs hun akkerranden gezaaid. En nu komen ze al mooi op. Ook bij Kuijpers Graszoden mochten we een strook met zonnebloemen zaaien. Ze staan aan de Van Gogh fietsroute en als je er langs rijdt waan je je bijna in Frankrijk.

Pluktuin
Ook de vrijwilligers van de Beleeftuin in Helvoirt hebben zonnebloempitten van Van Gogh Helvoirt gezaaid in hun pluktuin. Als dank werden we er door hen op geattendeerd dat ze al mooi staan te bloeien. De pluktuin is vrij toegankelijk en iedereen mag er gratis bloemen gaan plukken.

Zonnebloemwedstrijd
In het voorjaar hebben we twee zonnebloemwedstrijden georganiseerd; een voor alle inwoners van Helvoirt en daarnaast ook speciaal een voor de groepen 5 en 6 van de Dr. Landmanschool. Hiervoor hebben we zonnebloempitjes uitgedeeld. En nu zijn wij in afwachting wie de hoogste zonnebloem van Helvoirt heeft gekweekt. Denk jij dat jij de hoogste zonnebloem van Helvoirt hebt? Stuur dan voor 11 september 2022 een e-mail naar info@vangoghhelvoirt.nl, met vermelding van de hoogte van de zonnebloem én naam, adres en telefoonnummer. Bij de hoogste zonnebloemen komen wij meten, zodat we weten wie de winnaars zijn. Voor hen hebben we een leuke verrassing in petto.

Stichting Van Gogh Helvoirt

Download onze gratis app

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Christ van van Iersel , 31 juli 2022 @ 08:43

    Het is Belevingstuin ipv Beleeftuin en gratis plukken mag alleen worden in het hoekje aan de noordkant. Het is niet de bedoeling dat overal in de Belevingstuin geplukt wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.