Slider1
slider2

Afkoppel light actie: benut uw regenton en regenpijp nog slimmer voor uw tuin

HELVOIRT – 28 juli 2022 Afkoppel light actie: benut uw regenton en regenpijp nog slimmer voor uw tuin

Na het succes van de regentonnen actie van afgelopen jaren komt burgerinitiatief KANT dit jaar met een vervolg. In augustus kunnen inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt goedkoop én gemakke-lijk een afkoppelslang/afkoppelunit op hun regenton of regenpijp laten installeren. Zo wordt het regenwater goed benut in de tuin en gaat niet verloren in het riool. Wat ook belangrijk is, uw tuin blijft langer groen, koel en mooi. Doet u mee?

Waarom beter benutten van regenwater?
Nederland verdroogt. Anderzijds zijn er steeds vaker grote stortbuien, die zorgen voor overlast. Het is goed om zoveel mogelijk in alle tuinen het grondwater aan te vullen. Elke druppel telt! Bewoners hoeven dan ook veel minder hun tuinen te besproeien én we ontlasten de riolering, die soms die stortbuien niet aan kan.

Waarom light? 90% van de regen blijft in uw tuin zonder overlast bij piekbuien.
De actie heet ‘afkoppelen light’. Wat bedoelt KANT daarmee? Bij het geheel afkoppelen van het regen-water van de daken naar de regenton stopt de terugvoer van regenwater naar het riool volledig. Al het regenwater stroomt dan uw tuin in. Bij de ‘light’ variant van KANT stroomt het water alleen bij grote piekbuien toch voor een deel het riool in. Dat zorgt ervoor dat de eventuele overlast in uw tuin kleiner wordt. Bij een gewone regenbui stroomt het regenwater, wanneer de ton vol is, rustig de tuin in. Dit wordt bereikt door een overloopslang van 3 meter in de regenton te plaatsen. KANT kiest voor de light variant omdat niet alle tuinen geschikt zijn voor volledig afkoppelen. Ook als er geen plek is voor een regenton kan KANT u helpen bij het ‘afkoppelen light’ van uw regenpijp met een Afkoppelunit en een slang van 1,5 meter. Op deze manier stroomt het water van uw dak grotendeels in de tuin maar is er geen overlast bij zware buien.

Wat houdt de actie in?
Onze ‘handyman’ Albert komt bij u thuis de overloopslang, afkoppelunit of regenton installeren. Er zijn meerdere opties. KANT heeft een beperkt budget voor deze actie, dus doe snel mee. U betaalt een deel en KANT de rest.

Optie 1: U heeft al een aangesloten regenton. Maar wanneer de regenton vol is loopt het overtollige regenwater alsnog terug in het riool. Wij kunnen zorgen dat bij een volle regenton het water in de tuin komt door een overloopslang te plaatsen. Albert neemt een slang van 3 meter mee en alles wat hij nodig heeft om deze te plaatsen. Deze optie kost u 15 euro.

Optie 2: U heeft nog geen regenton. Koop er dan één in een winkel, via internet of bij KANT en laat deze ton door Albert aansluiten aan de regenpijp en de overloopslang van 3 meter plaatsen. Albert neemt een vulautomaat om de ton aan de regenpijp te bevestigen mee en een overloopslang en maakt alles in orde. U betaalt hiervoor 30 euro. De overige kosten betaalt KANT.

Optie 3: U kunt of wilt geen regenton plaatsen maar wilt toch het regenwater van uw dak in uw tuin. Dan kan Albert een afkoppelunit plaatsen beneden aan de regenpijp. Via een slang komt het water dan in uw tuin. Bij echte grote piekbuien wordt het water afgevoerd naar het riool. U betaalt hier 15 euro voor. Albert brengt alle materialen mee.
Staat uw variant niet bij bovenstaande opties, neem dan contact met ons op en KANT denkt mee met een maatwerk oplossing.

Aanmelden
Wilt u gebruik maken één van de opties van deze KANT actie? Laat het weten via afkoppelen@welkombijkant.nl . KANT geeft uw gegevens dan door aan Albert en hij neemt contact met u op voor alle details en om een afspraak te maken. Op de www.WelkombijKANT.nl ziet u een foto van een afkoppeling light van een regenpijp met een afkoppelunit en van een regenpijp met een overloopslang. Ook vindt u daar welke regentonnen u voor welk bedrag kunt aanschaffen via KANT. Ook onze folder geeft daar meer info. Geen internet, dan kunt u bellen met Albert 0625413603.

Wilt u meer informatie over deze of andere acties van KANT kijk op welkombijkant.nl of volg ons op sociale media @welkombijkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.