Slider1
slider2

Zorgen voor elkaar

HELVOIRT – 6 september 2023. Zorgen voor elkaar. We hebben er moeite mee. Vooral als de ander verloren dreigt te lopen of ontspoort. En als je op straat de ander aanspreekt op zijn gedrag kan daar met geweld op worden gereageerd. Dan kijk je in het vervolg wel uit om je mond open te doen. Mensen die geen correctie aanvaarden, de wereld lijkt er vol van te zijn.

Wij zijn verantwoordelijk voor elkaar. Dat zegt Jezus in de evangelielezing van deze week. Hij roept ons op om te waken over degenen die in de fout zijn gegaan. Soms kijken wij te gemakkelijk de andere kant op, of zwijgen we vanwege de lieve vrede. Niet kwaadheid dient de drijfveer te zijn, maar de liefde en zorg voor de ander en zijn behoud. Je zou dat een heilige plicht mogen noemen, die je samen met elkaar kunt vervullen.

Maar de vraag is: zijn wij in ons dagelijks leven ook echt verantwoordelijk voor elkaar? De boodschap van het evangelie is duidelijk: we kunnen en mogen niet zeggen, het zijn mijn zaken niet, ik bemoei me er maar niet meer mee. Gelukkig zijn er mensen die, soms met gevaar voor eigen leven, kritiek blijven uiten. Misschien wel omdat zij de heilige plicht voelen om, vanuit liefde voor de naaste, de ander aan te spreken. Ook wij kunnen dit doen. In Gods naam, als brenger van de boodschap van liefde. Zorgen voor de ander en zo de wereld een beetje beter maken. Halleluja.

U bent van harte welkom om samen te vieren in de gemeenschap van de Open Kerk. Op zaterdag 9 september in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *