Slider

zondagse kennismaking met

Toine van de Ven

Toine van de Ven (38 jaar) is sinds juni 2018 wethouder in de gemeente Vught. Na zijn herbenoeming in januari 2021 dus ook voor Helvoirt. Maar wie is hij en wat weet hij van Helvoirt?

Wie is Toine van de Ven?
Ik ben geboren en getogen in het centrum van Vught. Daar woon ik nog steeds samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik ben altijd actief geweest in het Vughtse verenigingsleven. Zo ben ik jaren als lid en trainer actief geweest bij verschillende zwemverenigingen en als leiding bij Scouting Vught-Noord. Nog steeds ben ik vrijwilliger bij Jeugd Aktief (de kindervakantieweek). Daarnaast ben ik actief voor het carnaval in ons Dommelbaorzedurp met C.V. De Kaoter is veur Laoter. Sinds 2006 ben ik politiek actief in Vught voor PvdA-GroenLinks. Eerst als raadslid en vanaf juni 2018 als wethouder. Daarvoor heb ik gewerkt in het Europees Parlement en als beleidsadviseur sociaal domein bij diverse gemeenten.

Waar kent u Helvoirt van?
Ik ken Helvoirt van vroeger vooral door klasgenoten op het Maurick College. Daar zat ik met veel mensen uit alle omliggende dorpen in de klas, waaronder ook Helvoirt. Daarnaast ken ik Helvoirt natuurlijk ook vanwege het Helvoirts Weekend. De laatste twee jaar heb ik Helvoirt weer vaker bezocht ter voorbereiding op de herindeling. Daarbij hebben vooral de mensen van Progressief ’96 ons wegwijs gemaakt. Ik ben blij dat ik daar nog steeds op kan terugvallen, omdat er veel nu ook actief zijn voor PvdA-GroenLinks. Maar elkaar beter leren kennen zal ook tijd vragen. Mijn voornemen is om de komende jaren – als de coronamaatregelen hopelijk weer versoepeld zijn – regelmatig in Helvoirt zichtbaar te zijn om het dorp en de inwoners beter te leren kennen.

Wat maakt uw werk interessant voor Helvoirt?
Als wethouder heb ik deze periode een breed pakket aan taken. Ik ben verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning (Wmo), sociale zaken, gezondheid en bewegen, ouderen, openbare ruimte, water en groen, energie en klimaat, subsidie- en accommodatiebeleid en cultuur. Ik ben dan ook zeer geïnteresseerd in de activiteiten van HerstelVoirt en de Vereniging 55+ of de initiatieven rond de natuurspeeltuin en de beweegroute. Maar ook in initiatieven om onze leefomgeving groener in te richten. Vanuit accommodatiebeleid en cultuur onderhoud ik ook de contacten met het HelvoirThuis. En natuurlijk zijn alle uitdagingen op het terrein van energie en klimaat voor iedereen interessant. Huizen isoleren, meer schone energie opwekken en straks van het aardgas af. Allemaal thema’s waar ik graag ook met inwoners van Helvoirt verder over in gesprek ga.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *