Slider1
slider2

Wolven in de buurt.

Foto: ZLTO

Ingezonden door: Z.L.T.O.

Alle leden van ZLTO hebben vandaag een persoonlijk bericht ontvangen:

ZLTO – 16 november 2021.Bewoners in dorpen rondom Den Bosch melden dat ze sinds maandag een wolf signaleren. Of het daadwerkelijk om een wolf gaat, of om een ander dier, is nog niet uitgesloten. Ook is niet met zekerheid te zeggen of dit dier inmiddels nog in deze streek actief is.

Het is altijd beter voorkomen dan genezen. Daarom deze korte nieuwsupdate voor schapen- en ponyhouders in de polders van De Beerse Overlaet, De Langstraat en Dommel & Aa.

Voor nu is het van belang dat als je dieren in het gebied van De Beerse Overlaet, De Langstraat, Land van Heusden en/of Dommel & Aa hebt lopen je de volgende maatregelen neemt:

– Doe de dieren naar binnen

– Controleer de dieren minimaal 2 keer per dag

– Scherm de dieren goed af met wolfwerende netten.

Als je gebruik wilt maken van noodnetten stuur dan een berichtje naar: wolf@brabant.nl

Meer informatie lees je op de website van de Provincie Noord-Brabant.

Schade door de wolf?

Indien er sprake is van (vermoedelijke) schade door een wolf aan landbouwhuisdieren dien je dit zo spoedig mogelijk te melden. Dit kan bij BIJ12 op nummer 085 48 62 222 of bij het Wolvenmeldpunt van Wolven in Nederland. BIJ12 is iedere dag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *