Slider1
slider2

Wij weten van nix!

HELVOIRT – 3 februari 2020. Samen (als ouders, sportclubs, horeca, scholen en iedereen die wil mee doen) voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar roken en drinken. Dat is waar het om draait bij het maken van de NIX18-afspraak. En dat kan soms best lastig zijn! Daarom staan hieronder wat tips:

– Geef zelf het goede voorbeeld
Onderzoek toont aan dat overmatig drinken en roken door ouders leidt tot hetzelfde gedrag bij kinderen. Er wordt daarom geadviseerd om het gebruik van alcohol en tabaksproducten zoveel mogelijk te voorkomen in het bijzijn van kinderen.

– Stel duidelijke regels
Het is goed om je ook écht aan de afspraak te houden. Nix is ook dus echt Nix. Dat kan natuurlijk lastig zijn op bepaalde momenten, zoals de feestdagen. Maar als je het af en toe toestaat, geef je een signaal af dat roken en drinken bij bepaalde gelegenheden hoort. Daardoor maak je het alleen maar moeilijk om je aan de gemaakte afspraak te houden.

– Focus op korte termijn risico’s
In een gesprek over NIX doe je er goed aan om te focussen op de korte termijn risico’s van roken en drinken. Risico’s op de lange termijn maken namelijk veel minder indruk op pubers.

– Stimuleer positief gedrag
Je kunt nooit met zekerheid zeggen of je kind zich helemaal aan de NIX-afspraak houdt wanneer je er geen zicht op hebt. Het is daarom goed om af en toe eens te vragen of het is gelukt om het roken en drinken te weerstaan. Als dat niet zo is, probeer er dan samen achter te komen hoe dat komt. Is het wel gelukt om nee te zeggen tegen roken en drinken? Beloon dit dan door je trots uit te spreken.

Gewoon gezond
Samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren.
Hoe leef je fitter, gezonder en bewuster? Heb je een vraag of een idee over jouw leefstijl of mis je activiteiten in je dorp? Wij informeren en ondersteunen je graag. Stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl óf bel naar 088-3686758.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *