Slider1
slider2

Wie in mij gelooft zal leven

HELVOIRT – 19 maart 2023 Over twee weken is het alweer Pasen. We lezen uit het evangelie van Johannes het verhaal over Lazarus, die door Jezus wordt weggeroepen uit zijn graf. Het verhaal over deze Lazarus, de broer van Marta en Maria, verwijst naar de opstanding van Jezus zelf, naar Pasen dus.

Ook wij hebben in ons leven te maken met de dood van geliefden, en wie een geliefde verliest, sterft voor een deel mee. We kennen, ieder op eigen wijze, wel het gevoel ‘dood’ te zijn, als we te maken krijgen met intens verdriet, pijn, lijden of verlies. Wat dit evangelie ons dan te zeggen heeft, is dat noch de lichamelijke dood, noch het gevoel ‘dood’ te zijn het laatste woord heeft.
De lichamelijke dood is voor wie gelooft niet het einde, maar juist het begin van nieuw leven. Ja, hier op aarde is dat sterven echt voor wie achterblijven. Er valt echt een lege plaats. Maar wie gelooft in Christus, weet dat wie sterft, zal leven, leven met God. Eeuwig leven heet dat in de Bijbel. De dood is voor wie gelooft het moment van opstanding dankzij Jezus: ‘Ik ben de opstanding en het leven.’ De verrijzenis en het eeuwig leven. Nog twee weken en dan vieren we Pasen.

U bent van harte uitgenodigd voor de viering van de Open Kerk op zaterdag 25 maart in de Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur. Het koor repeteert elke maandagavond in het HelvoirThuis. Inloop om 19.45 uur. Wilt u een keer meezingen? U bent van harte welkom.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *