Slider1
slider2

Wie, hé dé Haarendael toch in de fik gezet ?

Het slot met alle acteurs en vrijwilligers op het podium zingen het lied van De Kachel Aon.

HELVOIRT – 18 januari 2020.  Debutant Oude Nol ( Herman van den Broek) laat vrijdagavond de volle zaal in het HelvoirThuis genieten van ouderwetse kletspraat. Muziekformatie De Kachel Aon sluit de Bonte Keiespellers Aovond (BKA) met een pracht van een meezing nummer een lange reeks van optredens af. Na afloop beloont de volle zaal de ruim veertig artiesten en vrijwilligers met een luid applaus.

Oude Nol in de ton geniet zelf van de drank. De bezoekers van zijn klets.

Oude Nol woont pas in de Leyenhof maar wist op een pakkende wijze voor zijn toehoorders schitterende belevenissen in dit ouderencomplex te omschrijven alsof iedereen op de eerst rang zit. Deze debutant uit Breda met pet, sigaar en oude jas nam het publiek mee in zijn belevenissen met zijn nieuwe vriendin welke inmiddels 93 levensjaren ervaring heeft.  Haarfijn en tot in detail omschrijft  Oude Nol  hoe hij de liefde bedrijft. De omschrijving wat hij ziet, beleeft, ervaart, laat niets aan de verbeelding over. De mensen zitten in een deuk. “Voor dit soort optredens kom ik elk jaar naar de BKA. Hier zit ik op te wachten. Nu geniet ik met volle teugen. Prachtig toch. Nee, mijn naam niet op HelvoirtNet. Schrijf maar dat Oude Nol mij een prachtige avond bezorgt.” Laat een van de bezoekers vrijdagavond optekenen.

Een BKA zonder muziek van De Kachel Aon is niet voor te stellen. Dit jaar liet het trio Toon van de Zanden, Angelique Cornelissen en Corné van Hout het publiek genieten van hun honderdste lied. Dit keer trad Toon van der Zanden op met een uitschuifbare “tonproatbas”. Met het slotlied, lied nummer 101,  zagen zij kans heel de zaal mee te laten zingen. Een simpel refrein dat iedereen aanspreekt met een heel actuele lading: “Wie, hé dé Haarendael toch in de fik gezet.” Een lied met uiteindelijk alle 41 medewerkers van de BKA op het podium en ruim 350 gasten klonk als een afscheidslied van Haaren.

Bep en Toos, volgens presentator Peter Tuerlings de Snip en Snap van Helvoirt, namen de nodige prominenten uit Helvoirt op de hak. Bart Meesters zou elke week twee potten pindakaas kopen bij de plaatselijke supermarkt. Heel veel mensen waren immers groot geworden met pindakaas. Zij bespraken elkaars seksleven dat uiteindelijk voor enige hilariteit in een zwembad zorgde na een bezoek aan een plaatselijke seksuoloog.

Henk Jansen is bijna een vaste kracht op het podium van de BKA.  In zijn eentje probeert hij zijn probleem om een detectiepoortje bij een vliegveld zonder een melding  voorbij te komen. Heel vindingrijk moest hij toch wel heel veel van zijn lichaam ontdoen zonder het geluid van een detectiepoortje te horen.

Toneelclub “Van Alles wé” trad twee keer op in verschillende samenstelling. Dames genieten van de aandacht over er goed uit te zien. Doorgaans is daar het gewicht en de slanke lijn een item dat daarbij aan de orde komt. De dames Angelique van As en Irene Golombeck bespraken de mooie rok van de een. Aanvankelijk bleek, volgens zeggen, de rok door zijn strepen het dikke achterwerk van de ander te camoufleren. Na een gesprek sloeg die mening wel 180 graden om. De bewuste dame bleek gewoon een dikke reet  te hebben.

Een tweede act van  “Van Alles wé” kreeg de titel: Mannen. Er bleken onduidelijkheden te zijn in de begroting van de gemeente Haaren. “Wethouder Martin Vromans” kreeg advies van zijn “secretaresse” daar aandacht aan te besteden. De wethouder gaf als advies dat er een bedreven financieel deskundige van de gemeente Vught langs kwam die zou het oplossen.

Het bleek een rondborstige blonde dame die veel aandacht van de mannen kreeg maar niet de oplossing van het probleem kon oplepelen.  Acteurs waren : Flavienne van Oort, Jef Teulings, Eric van Lankvelt en de dames Van As en Golombeck plus drie leden van de raad van elf die heel nadrukkelijk aandacht schonken aan de financieel deskundige.

Harm van Iersel als huisman Henny,de debutant uit Helvoirt.

Harm van Iersel kroop als tonproater in de huid van huisman Henny. Deze debutant uit Helvoirt kwam met mooie spannende verhalen uit de praktijk als huisvader. Daar kwamen verrassende vragen naar boven  die even verassend door huisman Henny werden beantwoord.

Monique de Kok, Jeanette Geurts en Carla Talens  vormen de Queenies. Zij traden op met een act met als onderwerp: Snel even bellen. Men had wel snel verbinding maar kreeg direct een antwoordapparaat dat de meest vreemde antwoorden gaf zonder maar een keer contact te krijgen. Ter plaatsen bedachten een tweetal de antwoorden zodra de telefoon rammelde.

Jan van den Boer als Robbie bij de pauze-act Songfestival

Het voorlaatste optreden bevatte de songfestival pauzeact. Zangtalenten uit Helvoirt traden op met een kort bekend nummer. Zij werden beoordeeld door juryleden uit de vier kernen van de gemeente Haaren en de gemeente waar Helvoirt naar toe gaat Vught. Burgemeester Roderick van de Mortel zelf gaf de verdiende punten door. Daar kwamen de punten bij die het zogenaamde thuisfront had gegeven. In de eindstand bleek alle vijf de deelnemers evenveel punten te hebben: 111. De beker ging naar de presentatrices Elly Fitters en Beppie Kuijpers. De deelnemers kregen een medaille. Dat waren: Jan van den Boer, Wendy Verhoeven en Alwin Heeren, Marcel van Haaren, Carlo van Berkel en de Queenies .

Van onze correspondent. Foto’s: Rens Bresser

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *