Slider1
slider2

Waterschapverkiezing 15 maart

HELVOIRT – 12 maart 2023    Woensdag vinden er verkiezingen plaats. Veel aandacht gaat uit naar de verkiezing voor Provinciale Staten, maar je gaat ook kiezen voor het (algemeen) bestuur van het Waterschap.

Het is belangrijk dat je gaat stemmen. Het waterschap de Dommel, waar het overgrote deel van Vught, Helvoirt en Cromvoirt in ligt, gaat over de ruime regio tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg: het stroomgebied van de Dommel met veel water aanvoerende beken. Klimaatverandering vraagt aandacht. De droogte van de afgelopen jaren maakt eens te meer duidelijk dat er veel te kiezen valt in het waterbeheer. Het klimaat confronteert ons met extremen. Als het dus een tijdje regent komt er ook veel water op onze dorpen af…

Het waterschap heeft een informatieve site gemaakt waar je alles kunt vinden over de verkiezing: https://www.dommel.nl/verkiezingen
Daar vind je o.a. waarom er een verkiezing is, welke 12 partijen er mee doen, kun je een vragenlijst invullen om stemhulp te krijgen en vind je vijf informatieve videofilms over het werk van het waterschap.

Sinds de vorige verkiezingen in 2019 is een groeiende, enthousiaste, groep inwoners aan de slag gegaan in de dorpen. Zo is burgerinitiatief KANT opgericht. Deze stichting heeft veel georganiseerd in de dorpen om inwoners in actie te krijgen tegen klimaatverandering. Denk aan het afkoppelen van regenwater, regentonacties, groene daken, open tuinenroutes, de Groene Doos e.a. Het is prachtig om te zien hoeveel inwoners hebben meegedaan.
Dat is mede mogelijk gemaakt met financiële en organisatorische steun van het Waterschap de Dommel en gemeente Vught.

Het waterschapbestuur is heel bijzonder. Waterschappen bestaan al bijna 8 eeuwen, ze vormen een van de oudste democratische besturen van het land. Waterschappen hebben ervoor gezorgd dat wij in een oorspronkelijk moeras- of hoge zandgrondengebied met zoveel mensen met elkaar samen kunnen leven.
Het is zeker de moeite waard om te kiezen en te stemmen.

Huub Glas, nr. 13 op de lijst van Water Natuurlijk

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *