Slider1
slider2

Wat verwacht u van een lokale omroep?

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 20 september 2020. Eind november van dit jaar kunnen lokale omroepen in Vught een aanvraag indienen voor een nieuwe lokale zendlicentie.

Die licentie gaat medio mei 2021 in de nieuwe gemeente Vught (incl Helvoirt) van start. Onze fractie heeft 27 juni 2019 een motie ingediend naar aanleiding van het opstappen begin 2019 van het voltallige Programmabeleid Bepalend Orgaan van de Avulo. In die motie werd ook opgeroepen om de raad te betrekken bij het opstellen van de criteria waaraan een nieuwe zendlicentie voor een lokale omroep getoetst gaat worden als het Commissariaat voor de Media de Gemeente Vught begin 2021 zal vragen om advies welke van de aanvragen te honoreren.

De rol van de Gemeente
Uiteraard mag een gemeente zich niet bemoeien met de inhoud of vorm van het media-aanbod. De gemeente stelt wel een budget beschikbaar voor een lokale omroep en kan op basis daarvan een globale opdracht verstrekken aan een lokale omroep voor het doel dat bereikt moet worden met de activiteiten. Ook toetst de gemeente de samenstelling van een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) dat een afspiegeling moet zijn van culturele en andere stromingen in Vught, Helvoirt, Cromvoirt en binnen die lokale omroep borg moet staan voor de onafhankelijkheid en kwaliteit van de programmering.

Onze vragen
We zijn benieuwd naar uw mening over het belang van een lokale omroep. Vindt u het belangrijk dat die er is en zo ja wat is dan het belang? Luistert/kijkt u er (regelmatig) naar? Wat verwacht u van een lokale omroep aan programma’s? Wilt u alleen nieuws uit Vught of kan dat ook een omroep zijn die voor de regio werkt en regionaal nieuws brengt? Vindt u dat de lokale omroep zowel op de Radio als op de Televisie programma’s moet maken? Wat zijn de stromingen die in een Programmabeleid Bepalend Orgaan vertegenwoordigd moeten zijn?

Reactie via de email
Op 1 oktober a.s. zal de gemeenteraad zich opiniërend uitspreken over die criteria zodat de aanvragers dat mee kunnen nemen in hun aanvragen.

Graag vernemen we (info@pvda-gl.nl) uiterlijk 29 september wat u verwacht van een lokale omroep aan programma’s en van de kwaliteitseisen waaraan radio en tv uitzendingen in de komende 5 jaar moeten voldoen!

Bron: PvdA GroenLinks

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *