Slider

Wachtgeld Zwijnenburg 302.000 euro

HELVOIRT –  16 juli 2019      De gemeente Haaren heeft 302.000 euro opzij gezet voor de wachtgeldregeling van burgemeester Jeannette Zwijnenburg. Zij krijgt het wachtgeld na beëindiging van haar burgemeesterschap per oktober 2019. Dat staat in de Bestuursrapportage 2019 die onlangs is vastgesteld voor de gemeenteraad.

Zwijnenburg meldde zich in februari ziek, na een ruzie met de vier wethouders. De Commissaris van de Koning benoemde kort daarna Yves de Boer tot waarnemend burgemeester. Zwijnenburg blijft sindsdien thuis met ziekteverlof. Haar officiële termijn loopt af op 21 oktober. Tot die dag krijgt ze haar volledige salaris, zo’n 7600 bruto per maand. De lasten voor de waarnemend burgemeester voor ziektevervanging van de burgemeester bedragen € 92.000, staat in de Bestuursrapportage.

Na 21 oktober krijgt Zwijnenburg (61) nog een tijd lang wachtgeld. Het gaat volgens de gemeente om 302.000 euro. Verder heeft de gemeente 15.000 euro opzij gezet voor begeleiding van Zwijnenburg in een re-integratie traject. Dat is er om te bevorderen dat ze nog een andere baan krijgt. Als dat zou lukken wordt het inkomen dat ze daardoor krijgt afgetrokken van het wachtgeld.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *