Slider1
slider2

Waar komen woningen op tijdelijke locaties in onze gemeente te staan?

HELVOIRT 3 oktober 2023. Dat er woningen op tijdelijke locaties moeten komen in Vught is zeker. De wachtlijsten bij Charlotte van Beuningen en Woonveste zijn langer dan tien jaar. Om dit probleem gedeeltelijk op te lossen wil de raad tijdelijke woningbouw faciliteren en stimuleren. Waar ze komen te staan zijn we aan het onderzoeken. Wat is de stand van zaken?

We hebben in het voorjaar aan onze inwoners gevraagd om locaties voor “tijdelijke” woningen door te geven. Al deze locaties hebben wij getoetst aan de, door de gemeenteraad vastgestelde, selectiecriteria. Dit wil niet meteen zeggen dat hier ook woningen komen te staan, dat vraagt verdere uitwerking. We zijn gekomen tot een shortlist van tien locaties die we op 10 juli hebben gepresenteerd. De tien overgebleven locaties die we nog verder onderzoeken zijn:

Gronden in eigendom van gemeente Vught:
• Vaarvonder / Vijverbosweg, Vught
• De Heun – Paardensteeg, Vught
• Boxtelseweg, Vught
• Isabellaveld, Vught
• Anton van Duinkerkenstraat, Helvoirt
• Raamse Loop (oude gemeentewerf), Helvoirt
• Poirtersstraat, Helvoirt

Grond in particulier eigendom:
• De Heun – Bosscheweg, Vught
• De Vondst, Cromvoirt
• Pepereind (parkeerplaats), Cromvoirt

Hoe komen we tot definitieve keuze?
Deze tien locaties gaan we verder onderzoeken. Hoe zit het met de infrastructuur op die locatie? Wat is er voor nodig om de tijdelijke woningen neer zetten? Hoe zit het bijvoorbeeld met de riolering of met parkeerplaatsen? Medio November organiseren we bewonersavonden voor maatwerk per locatie. We verwachten dat er 2-5 locaties overblijven waar “tijdelijke” woningen geplaatst kunnen worden.

Waarom woningen op een tijdelijke locatie
De wooncrisis vraagt om een stevige aanpak. Wij willen het probleem van de woningnood gedeeltelijk oplossen door tijdelijke woningen. Deze woningen zijn belangrijk omdat deze sneller geplaatst kunnen worden en een korte proceduretijd hebben. De woningen hebben als doel om 10-15 jaar op 1 plek te blijven staan.

Wie komt er te wonen?
In deze tijdelijke woningen komen woningzoekenden die ingeschreven staan in Vught, Helvoirt en Cromvoirt te wonen. Met deze woningen willen we de wachtlijsten bij woningbouwcorporaties Charlotte van Beuningen en Woonveste op korte termijn terugdringen.

Op www.wijinvught.nl onder Tijdelijk Wonen vindt u het plan van aanpak tijdelijk wonen (vastgesteld in de raad van 25 mei 2023).

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *